Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
DOBROJE NEMA ZENA, NJIMA NIJE MJESTO TU. IMA JEDNA KJAFIRKA ALI TO JE U REDU MORAMO BITI MULTIETNICKI JER TO JE JEDINI PUT DA OPSTANEMO I OSVETIMO SE SINOVIMA SVINJA I GENOCIDASIMA KAD POSTENEMO VECINA !!! MOGU SAMO SELITI !!! BIH4EVER
Pipo kljusino blentava.
SVAKA CAST SVIMA I VI STE BUDUCNOST I PONOS BOSNE I HERCEGOVINE! TREBA DAT MOGUCNOST OVAKVIM KALIBRIMA I INTELEKTUALCIMA DA GRADE DRZAVU BOSNU i HERCEGOVINU! KNJIGA I NAUKA SU ZAKON!
A gdje je doktor za rock and roll?
u neku ruku se slazem s tobom, da je kvalitet naucnog rada dosta nizi od onog kojeg bi trebao da bude. Naravno da svaki naucni rad, treba da ima preciznu i jasnu hipotezu, koju je potrebno odredjenim metodama potvrditi ili odbaciti. S druge strane imam i losa iskustva s okolinom, kojoj i nakon 3 godine odricanja, ispita, prezentacija, pisanja rada, sve to izgleda jednostavno, nezasluzeno, unaprijed dogovoreno i sl. U svakom slucaju je potrebno da se kvalitet obrazovanja podigne na veci nivo, jer samo na taj nacin mozemo dobiti kompetentne i kvalitetne eksperte, koji ce moci doprinijeti siroj zajednici.
nije matere mi regrofe.... fakat sam se nagledao i naslušao obrana doktorskiih disertacija, pogotovu ovih ovakvih iz sigurnosti, bez ikakvih dužih naučnih istraživanja, više se navede korištene litarure pa mi to više liči na dobar diplomski rad.. nema teza novih, nema formula, samo teorija a mislim da za doktorsku diseratciju treba malo više... i magisterije rijetko ko ozbiljnije odradi, bio sam i na tim, recimo 2001. na mašinstvu : uticaj promjene standarda ISO 9001:2000 na firmu i njeno poslovanje... i ja postavim pitanje: hoće li taj magistarski vrijediti ako izađe nova verzija??? i evo izašla je! Čemu služi sad taj magistarski, čemu, kome... ili na jednom na sigurnosti.. više se pričalo o upotriebljenim izrazima u policiji no o metodama.... ali hele nejse, ne zavidim ljudima koji se odluče nastaviti karijeru, čak šta više i pomognem gdje mogu jer imam nekog radnog iskustva i nekih podataka koji se mogu analizirati iz menadžmenta, kvaliteta, sigurnosti rada....
Svaka cast doktorima nauka. Sto se tice prethodnih komentatora, tipican lokalni mentalitet omalovazavanja uspjeha drugog. Oni \"prate\" dnevne novine, pa ako u njima nema informacije da je neko objavio neki naucni rad onda to i nije objavljeno. Naucio te grofe neko pogresno, ali na tvoju stetu.
Kakavi su nam doktoranti, možeš mislit kakvi su onda diplomanti!
je li nam i boro postao doktor nauka???
Interesantno majku mu... nikad ne čuješ za tipa Selmo Cikotić, pojavi se u politici i gruh: ni manje n iviše doktor nauka! Ja sam učen da iza doktorata mora biti naučni rad, nešto novo, nešto što će čovječanstvu služiti... Ovako sam se nagledao ovih magistarskih da me strah i doktorskih radova... ali eto, valjda to tako treba da bude šta li.