Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za ove što svojataju Bosanske stečke: Ni pravoslavci, a ni katolici nisu hodali srednjovjekovnom Bosnom... zato ne dipr, križarski pohodi su u vise navrata poslani na Bosnu, u Bosni je bila tzv. Crkva Bosanska, toliko različita od katoličanstva da je stanovništvu Bosne bio sličniji Islam, kojeg su kasnije i prihvatili, doduše najviše onako radi ponosa i u inat vama sa lijeve i desne strane ljiljanima zasute Bosne!
Šteta što je Bosna postala zemlja balvana kakvih nema niđe u svijetu. UNESCO to treba uvrstiti u listu svjetske baštine.
Danas steci sutra mostovi,tvrdjave,ljiljani...Bosna i Bosnjani su uvijek bili srce Balkana.
a gdje su hrvati u toj prici dargi lovro tri naroda dva predsjednika stecak je dokaz nepismenosti balkanskih plemena
bosanska može biti samo piramida, stećak nikako ahihihihi..
pamet moze biti svacija, samo tvoja ne ahhihihihihihihihih
kako netko može svojatati stećke svojima,a baštiniti tuđu vjeru i kulturu i običaje..tko su nasljednici srednjovjekovne bosne, oni koji su je prodali tuđinu za par duluma zemlje,ili oni koji su baštinili svoje običaje i pod tuđinom? Ako ti to nije posve jasno,otiđi u fojnicu,u samostanski muzej,pa vidi narodnu nošnju onog vremena,pa onda malo razmisli.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Šta je stećak? Oličenje gorštaka, Bosanca! Šta radi Bosanac na stećku? Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku! Ali nigdje nikad, niko nije pronašao stećak na kome Bosanac kleči ili moli, na kome je prikazan kao sužanj."
zar nije bosnjak ahihihih.. odkud sad bosanac?
joj ublehaša pored svih problema ono o stećcima - za ovo nisi lovrenoviću trebao ići u školu
ja sam od stećka napravio roštilj
i zemlja ljiljana