Put putuje Latif-aga
14

Ukrao kobilu Micu i slavljenički ujahao u Banju Luku

Piše: A. K.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Devetnaestogodišnji Marko Radetić iz Laktaša doslovno je ujahao u novinske crne hronike svojom avanturom banjalučkim ulicama. Nakon što se napio, Radetić je u ponedjeljak, u večernjim satima, od prijatelja s kojim je pio "posudio" kobilu Micu i odjahao po cigarete u Banju Luku.

Mladi kauboj Radetić, prethodno je u kafani u naselju Starčevica šenlučio sa vlasnikom kobile, a onda je od njega posudio mobitel, da se javi djevojci, i kobilu da ode po cigarete. Nije poznato da li je djevojku uspio nazvati, ali su novinski članci dokaz da je zaista imao najbolju namjeru.

Radetić je zajahao kobilu i krenuo banjalučkom ulicom Nikole Pašića, gdje su ga građani u čudu gledali, a potom pozvali policiju, koja se pojavila na mjestu događaja.

Ništa manje zaprepašten nije bio ni Radetić, koji je policajcima rekao da "vozi desnom stranom ceste", ne shvatajući zbog čega su ga zaustavili.

Ne znamo pouzdano da li se mladić policajcima predstavio kao John Wayne, ali je dao lažne podatke i odbio je da govori zbog čega je priveden u policijsku stanicu.

U stanici je Radetić ipak priznao policiji da je od prijatelja uzeo mobitel i kobilu, pa su otišli do kafane gdje je mladić sjedio, nakon čega su utvrdili da govori istinu. Radetić je mogao odgovarati za krađu, ali je prijatelj odlučio da ne podiže prijavu protiv njega.

Jahača će avantura ipak koštati, jer će se suočiti sa prekršajnom kaznom za lažno predstavljanje, koja iznosi od 500 do 1.500 KM, kao i za nepoštivanje saobraćajnih znakova.

Radetić je ignorisao znakove koji zabranjuju ulazak u grad životinjama i zaprežnim kolima.