Komentari (148)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ugo i Sanja su odavno provaljeni, tj. da rade za interese Beograda I Zagreba
U pravu je on.To je najbolje pokazao Srđan svojim fašistickim statusom kako je Sarajevo slobodan grad
Nekad imao ime Jugoslav pa poslije rata postao Ugo, žena mu iz Visokog nekad imala džamijsko muslimansko ime pa volšebno postala Sanja. Kasnije, kao uzorita Hrvatica postala Šćepina uzdanica. Između ostalog bračni par se zdušno usred zelenog Sarajeva zalagao za misu Blajburgerašima (i gle čuda i Šćepko ih podržao). Riječju, iza njihovih filozofskih fraza uvijek se u pozadini naslučuje Čovićev UZP pejzaš.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Na kojim.je ovaj drogama?
Posrbljeno-pohrvacenim. Naravno kad ga pitas ciji su Srbija i Hrvatska, odgovara od vecina srpske i hrvatske. Kad ga pitas cija je Bosna, odgovara od tri naroda. Kad ga pitas, a ko je to odlucio i kad referendumom da je Bosna od tri naroda, bulji u tebe kao tele u sarena vrata!
kada sam dosao do dijela da Srbi i Hrvati iz Sarajeva ne mogu biti nacionalosti prestao sam citati.Sreca pa je ona ubleha od soviniste od njegove zene Sanje uhljebljena kod HDZove ministrice Ankice Gudeljevic koja nije sposobna 2 vakcine nabaviti pa nema vremena kao prije prosipati nacionalisticku mrznju tipa otisli smo y Lukavicu na kafu ,lijepo je bez migranata itd.
He gnjido nacionalisticka
Ima čovjek pravo u određenoj mjeri. Mnogi se pretvaraju da bošnjački nacionalizam ne postoji ili da je daleko manje zlo od druga dva. Ako je zaista krajnji cilj građanska država za svakog čovjeka koji u njoj živi, onda nema mjesta ni za jedan. Neko je u komentarima spomenuo "staru ljevicu", moram se složiti. Te ljevice više nema, ovo što imamo danas je u biti "de da i mi malo uzjašemo".
Vrhunski obrazloženo, naučno argumentirano, odličan tekst... Ono što zabrinjava je veliki broj ljudi koji nazor pokušava komentirati stvari koje me razumije, a upitno je i njihovo elementarno obrazovanje. S druge strane su oni koji uspiju shvatiti tekst, ali zbog neslaganja sa stavovima, krenu sa uvredama. Uglavnom, tužno, kao i cijela država...
Pored mnogih nagađanja i mešetarenja sa i dodvoravanja S/H fašistima, kažeš: "Kao drugi razlog ističe pogrešno shvatanje politike stranaka ljevice, koje u očima demokratskog Zapada predstavljaju naprogresivnije političke aktere u državi." Ljevica i probosanci, svakako moraju biti u borbi sa fašističkom idelogijom rastakanja i podjele države između Beograda i Zagreba. Zato, Ugo, pusti da se tastatura malo ohladi.
Svakakvi likovi se vrte po klixu.
Komunisti protiv federalizma, jedna država, jedan narod/nacija? Šta je bila SFRJ? Koliko procenata je nacionalna manjina? Koje multietničke stranke postoje u tzv. RS i ostacima tzv. bivše HRHB? Profesore?
Srpski je državni vrh pripremao pakleni plan koji su namjeravali predložiti jugoslavenskoj Saveznoj skupštini: referendum na području čitave države na kojemu će se građani odlučiti za federaciju ili konfederaciju. Prema procjenama u Beogradu Srbija i Crna Gora su za unitarnu državu (federaciju) u kojoj će se u odlučivanju primjenjivati načelo „jedan građanin – jedan glas“, Hrvatska i Slovenija žele konfederaciju.
M:Šta ti radi žena, Uho ? Ugo: Oštri bajonet.
Dok nas je ona ljevica vodila, onih godina bili smo najrespektabilniji igraci na svijetu, kako su nas sada preuzeli i lazna ljevica i ovi nacionalisti, postali smo otpad Europe, sto su na kraju krajeva i Europa i Amerika zeljele.
Evo istusirali smo se u Jagomiru i sad cekamo rucak. Nocas se lik u sobi zasraou krevetu, cijelu noc smo se gusili u smradu u sobi... Nema dana u Jagomiru da se naspavas ko covjek!
Kvazi profesor bi mogao biti malo manje pristrasan. Koje smeće od "analize" BiH društva.
Što Ugo? Ko bolje plaća?
Ovi Vlaisavljevici su ko i Bozo Ljubic, kad su propali u Sarajevu, otrcali su iz njega i nasli nacionalisticke jasle koje ce ih hraniti. Tako da sve sto napisu, nije vrijedno vremena da se to i cita
Dodik, Čović, Vučić i svi drugi nacionalisti nisu problem, problem je SDA... Kako se kockice slažu jedna po jedna o ulozi raznih pokreta, nevladinih organizacija kojima rukovode u najvećem broju pripadnici jednog naroda..Slučajnost ???