BiH
0

Ubiparip: Nedovoljna sredstva za razvoj malih i srednjih preduzeća

FENA
Ministar privrede, energetike i razvoja RS-a Rajko Ubiparip priznao je danas da sredstva koja se uzdvajaju za razvoj malih i srednjih preduzeća u RS-u nisu dovoljna imajući u vidu sredstva koja se za tu oblast izdavaju u okruženju.

On je najavio da će biti urađeno mnogo više u vezi s ovim pitanjem, jer ni podsticajna sredstva Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća nisu dovoljna, iako nisu i jedina koja ti privredni subjekti dobijaju.

Ubiparip je podsjetio i da je entitetska vlada dva miliona KM dodijelila kroz određene projekte i podsticaje 270.000 KM za razvoj malih i srednjih preduzeća.

U Narodnoj skupštini RS-a danas je prihvaćen Izvještaj o radu Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća za 2006. godine i prvih šest mjeseci 2007.

Ubiparip je napomenuo i da je u julu prošle godine usvojena strategija za razvoj malih i srednjih preduzeća, a plan plasmana sredstava kroz kreditna sredstva početkom ove godine od čega će značajan dio ići u razvoj preduzetništva.

U Skupštini RS-a u toku je rasprava o Izvještaju o stanju u sektoru osiguranja RS-a za prošlu godinu s Izvještajem o radu i aktivnostima Agencije za osiguranje.