Komentari (437)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A džamija u krugu Univerziteta "Džemal Bijedić" ne smeta? Ne budite licemjeri. Ja sam za apsolutni sekularizam, vjeronauka van škola, vjera van državnih pitanja!
jaraniko džamija je napravljena prije nego što je taj Univerzitet postojao. Univerzitet je napravljen na mjestu gdje je vojska bila. Tako da Univerzitet je napravljen u krugu džamije. Hvala ćao!
Rolfo, Rolfo slabo ti ide GoogleMaps. Lijep pozdrav. GZDrine, a džamije su bile regularni dio JNA kasarni je li? Pozdrav i tebi.
......a da stavite pokraj spomenika još i nišan sa polumjesecom, pa onda nikom ništa, život ide dalje i nema potrebe za cijelom ovom frkom.......
Kada moze na M. Dvoru i kod Katedrale zasto nemoze svagdi.....
Kod CRKVE i na mjestima gdje se obavlja molitva ok , kakve veze ima skola ili javna povrsina mjesto za odmor maloumnice , zamisli da ti ja stavim u dvoriste polumjesec i zvjezdu od 5 metara i kazem sta fali kad moze na Dzamiji moze " svagdi " primitivni papak ;-)
Ja vecu laz od ove gospe nikada nisam cuo.
Ovo su ti ugrozeni , majorizirani rvati koji traze svoja prava ... Ko vas ne zna skupo bi vas platio , najveci fasisti poslije četnika . Ovo je cista provokacija da vas ima koliko Bosnjaka mi nebi smjeli pisnuti zivjeli bi kao u logoru kako ste vi humani i tolerantni mamcu vam ustasku !!!
Klup si ko drvo..
E neka si mi ti "Kpametan " hahah :-) Ujko
Sto ih niste protjerali kad je trebalo, jebaju vas i jebavace sve dok ne bude ili nase ili vase!
Vidi vidi kako bošnjacima smetaju vjerska obilježja a 95-e im sva imena škola bila po nekakvim arapima a da izvadiš rodni list u opštini obavezno si morao pozdraviti na arapskom "naka salama alejkuma" sad odjednom postali sekularni ....ko vas ne zna ....
Škola bi trebala da je građanska...a za majorizirane građanska predstavlja majoriziranje...eto tako izgleda katolička škola...jioš samo samokres,nož i bomba...pa pokrštavanje i prevođenje na katoličku vjeru...Prebilvci i Šurmanci 1941...
Ja sam ateista, ali mi kip ne smeta
Ja nisam ateista ali meni smeta jer je postavljen u školskom dvorištu gdje mu nije mjesto!
Preko 100 dzamija u multihetnickom glavnom gradu je provokacija. Ovo je europa a ne bliski istok!
Dugo besmisleniji komentar ne procitah. Kruske i jabuke. Provala dana.
Dovući valjak za ravnanje asfalta i maknuti smeće. Ne kažem smeće da bih vrijeđao nečije svetinje nego zato što ovo na ovakvom mjestu i na ovakav način postavljeno nije svetinja nego obično fašističko smeće.
I čemu ti trabunjaš?
i kako neko onda da se ne odcjepi od vas? Ma podrska i Dodiku i Rs-u i svim srbima od hrvata! Uzivajte jos malo u ovoj nakaradnoj tvorevini koju zovete drzava...nece ona jos dugo
"Osnovnu školu pohađaju i bošnjačka i hrvatska djeca, s tim da na nastavu idu odvojeno." WTF? Segregiraju djecu na osnovu vjerovanja u različite nepostojeće duhove? Jel ovo vijest iz Afrike ili...?
Za te demokratske vlasti je prvo neko morao da glasa. Da su ljudi iole kulturni, takva škola ne bi uopšte postojala ili bi bar bila bojkotirana. Šta će biti sljedeće, odvojena nastava za djecu koji vole burek i koji vole krompirušu? Skroz je isti idiotizam.
Vrsim regrutovanje jihadista, koji bi da halale jedni drugima sa bracom u Siriji insalah. Zagarantovan sehedet ukabuljeni i bujrum u dzenetu. Za najbolje odlazak na hadjiluk. Zainteresovani da se jave u komentare pa da sastavljamo spisak.
Sekularna država - i njegove žene. Komedija ocm.
Vazda se muslimanima podmeće to da miješaju vjeru sa politikom a nema većih prijestupnika po tom pitanju od kršćana u BiH. U RS-u se najmanje 10 škola zove "sveti sava", ovi Mariju postavljaju pred školom... Zamislite sad da na ulazu u školu stoji na arapskom kelime i šehadet.
Gospa preselila u Stolac..