Komentari (109)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
računica je jasna, treba napraviti 100.000 parking mjesta. čudi me da to bake nije pominjao.
100 000 novih parking mjesta :)
pa to je on i mislio 100.000 parking mjesta po markicu na dan,. ne radnika,.,
Pretpostavljam da niste računali trotoare u tih 30 hiljada parking mjesta...
ivo Niko ne želi da koristi pincetu i mikroskop
luna gmail?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ja sam za ukidanje saobraćajnih traka, recimo na marindvoru ima po tri u oba pravca - po mom mišljenju previše. može se proširiti trotoar kod alšidija i na njemu napraviti kafiće, a pored tog trotoara parking jedan sa najmanje 10 parking mjesta. isto tako i ukinuti jednu traku prema ilidži kod alta centra i napraviti pored alte još jedan belta centarr sa najmanje 8 parking mjesta.
Zato ova ista vlada dozvoljava novogradnju, pri čemu broj parking mjesta je dosta manji od broja stanova, iako se zna da na svakih 10 stanova mora biti 16 parking mjesta.
A SVE SE NEMA PARA !
130 hiljada puta 400 maraka pa mogli su podzemnu željeznicu napraviti koliki je uliv para samo od toga i evo sarajevostan svako plaća 15 km a nemaju kao ulaže se
Treba pozvati 150 hiljada Srba i 50 tisuća Hrvata da se odmah počnu vraćati u Sarajevo. Iz Telekoma i ostalih državnih kompanija odmah otpustiti sve koji su primljeni od rata naovamo i zaposliti povratnike Srbe i Hrvate. Srušiti odmah novoizgrađene džamije i bespravno sagrađene stambene objekte i na tim lokacijama izgraditi stanove za povratnike Srbe i Hrvate. Na Kazanima i ispred kasarne Viktor Bubanj podići monumentalni spomenik nevinim srpskim žrtvama. Ukloniti odmah spomenik ubijenoj djeci Sarajeva u velikom parku. Vratiti odmah prijeratna imena ulicama koje su se zvale po srpskim junacima i herojima. Ulicu Nusreta Šišića Dede ponovo nazvati ulicom Vojislava Kecmanovića Đede koji je bio prvi predsjednik ZAVNOBiH-a. Pored Mirze i Davora u parku ispred FIS-a postaviti i Žarka Varajića jer je on za Bosninu titulu prvaka Evrope zaslužniji od Mirze. Sarajevo proglasiti distriktom. Mogu još nabrajati, ali ovo je za sada moj skromni prilog borbi protiv "došlja".
Može i bez proglašenja Sarajeva distriktom. Evo vako: Vratiti Srbima sve što su izgubili za zelenim stolom u Daytonu, tj. Grbavicu sa Vracama, Ilidžu, Hadžiće, Ilijaš i Vogošću. Bošnjaci bi odmah prodali svoje stanove u tim naseljima i općinama, a Srbi bi se ponovo naselili. Vjerovatno bi došli i novi Srbi iz nekih nerazvijenih krajeva RS-a ili Srbije. Ti dijelovi Sarajeva bi postali novi glavni grad Republike Srpske. Razvila bi se ubrzo konkurencija između dva grada koji će biti ljepši, čišći, razvijeniji i sa više parkinga To bi natjeralo i "došlje" da se civiliziraju ili odu u Australiju, Ameriku i sl. i tamo provode svoj primitivizama do mile volje.
Džaba pisati, džaba poljevati hladnom vodom, džaba istinu u lice sasuti..ne kontaju, pa ne kontaju
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
OVO JE DOVOLJAN RAZLOG DA SE VLAST NE SMIRI I SLUČAJNO NE NASMIJE DOK NE NAĐE ADEKVATNO RJEŠENJE MAKAR ZA JEDAN PROBLEM OD MILIJARDU PROBLEMA OD KOJIH SU ONI (VLAST) PROIZVELI 80% ISTIH. ALI, NE LEZI VRAŽE, ZABOLE NJIH ZA PROBLEME, ONI UGLANCANI, ISPEGLANI, SA SVE SKUPLJIM I SKUPLJIM VILAMA, KOLIMA ODIJELIMA NA NJIMA, SVAKI UHRANJEN I SVAKI STAVIO PRST U UHO I ZVIŽDUĆE. JEDINO U ČEMU SU NEUMORNI I JEDINO O ČEMU ONI VAZE PO MEDIJIMA I TO VAZE NEUMORNO JE RASPODJELA STOLICA. KADA TO UREDE PO SVOM PRINCIPU, IZ TIH FOTELJA ĆE SA OSMIJEHOM KRAJIČKOM OKA PROMATRATI ,,SRETAN, SIT, ZAPOSLEN, UHRANJEN, PREZADOVOLJAN,, BOSANSKOHERCEGOVAČKI NAROD JER SU ZASLUŽNI SA OVAKO ..OSKRBLJEN,, NAROD. I ŠTA IM DRUGO OSTAJE NEGO DA UŽIVAJU U PLODOVIMA SVOGA RADA. NEKA, AFERIM, SVAKI DO POSLEDNJEG I IZGLEDA, ODNOSNO ZRAČI KAO ,,DUHOVNI ARISTOKRATA.,,
Parking mjesto kao urbani naziv ili mjesto za konja ruralni naziv, postalo je stvar prestiža i ekonomskog statusa bošnja. Konj mora biti vezan ispred kuće, obavezno ispod prozora, kako ga ne bi ko odveo u toku noći. Iz straha za gubitkom prestižnog statusa oko vrata mu se veže zvono koje cijeli kvart (mahalu) diže na noge. Kučni ker je odavno izgubio ulogu čuvara kuće i konja, jer je zakonom zaštićen i svoje obaveze ne izvršava, nego se samo izležava, ...ima problema, al' biće bolje, ako bog da.
Ovo na slikama su parking PAPCI. Vozim već 20 godina i nikada se ovako nisam parkirao. Postoje plaćeni parkinzi gdje uvijek ima mjesta. Ako vozači nemaju za parking otkud im pare za gorivo. I na kraju krajeva, lijepo je nekada malo i prošetati.
Parking mjesta fali, ne samo za registrovana vozila u Sarajevu, nego i za druge ljude koji dolaze. Opet je glupo uzeti računicu od 130 000 auta, i 30 000 registrovanih parking mjesta i ustanoviti da neko treba da izgradi 100 000 parking mjesta. Većina nas koji imamo auta i koji imamo svoje parcele ili parkiramo auta na ok mjestima u ulicama imamo parking mjesto, samo ono nije registrovano. Dva veća parkinga, jedan kod pozorišta a drugi kod Vijećnice. Oba već planirana bi riješila problem u smislu u kojem to treba. E sad što kod nas hoće gospoda da dođe sa autom u centar grada, a da ne plati marku za parkiranje nego parkira na mjesta koja nisu parkinzi, to je neka druga priča. Najveći problem je što kod nas masa ljudi misli da je papanski plaćat parking po centru pa izmišljaju lokacije za parkiranje i prave ruglo od grada, isto kao što većina misli da tramavaj ili trola idu na havu i da ih voze vilenjaci pa ne trebaju kupit kartu.
Kad bi narod Sarajeva mogao birati između 100.000 radnih ili parking mjesta,ja mislim da bi izabrali da komšiji crkne krava.
Problem je što parking za 1 sat košta 2 KM, da. Jer ne vrijedi toliko. Problem je što naplaćuju parking od 08 00 do 22 00h, svakim danom osim nedjelje, a da imaju obraza i nedjeljom bi naplaćivali. Napravite dovoljno parking mjesta, smanjite sat na 1 KM pa ćete imati i profit i zadovoljne građane koji ne parkiraju na divljim mjestima. Ali ne, što bi radio kad možeš imati manje parking mjesta, naplatiti dvije marke i imati ruglo od grada. Seljaci nesposobni.
Dok se narod svađa koje je bolje rješenje, vlast otpušta radnike i usput masti brkove narodnim parama. Nikad od vas ništa postat neće.
kako nema mjesta pa -3 u vlahnji uvjek prazan, sehidi parking prazan, alta prazna, mada kada parkiras na trotoar pred kafanu zene se same skidaju
.....satima traze parking mjesto u centru grada pa kako da ne, nekad to trazenje traje i dan ili dva ;)
ima i onih koji bi autom u kafanu unutra ako ikako moze ;)
a sta fali da se malo vise koristi javni prijevoz,auto ostavi kod kuce,ne moras i na kafu autom...malo Tabanovica fijakerom,zdravo je to ko moze.
upravo to i govorim.kad je minus,kisa,vjetar,kad si bolestan onda je tesko ocekivati da ne ides autom pa cak ako je 300 metara udaljenost u pitanju,medjutim mi se vozikamo,prvi ja,i kad treba i kad ne treba,a pjeske ili biciklom nista ne fali katkada