BiH
165

U OŠ "Grbavica I" upriličen humanitarni bazar za pomoć Nemili

Klix.ba
U Osnovnoj školi "Grbavica I" u Sarajevu u utorak je realiziran prodajni bazar "Volontiranje je cool".

"Povodom teške prirodne nesreće izazvane nezapamćenim poplavama, koje za posljedicu imaju hiljade poplavljenih domova i kuća, te ogroman broj klizišta koja ugrožavanju cijela naselja, Vijeće roditelja, Vijeće učenika, Nastavničko vijeće i direktor naše škole, pokrenuli su humanitarnu akciju i inicijativu za pomoć stanovništvu poplavljenog područja naše zemlje, mjesta Nemila. Odaziv darovatelja, naših učenika, njihovih roditelja, uposlenika škole kao i prijatelja škole je bio izuzetno veliki. Donirani su hrana, odjeća, deke, higijenske potrepštine, svijeće itd", navodi se u saopćenju iz ove škole.

Na improvizovanim štandovima svakog odjeljenja od prvog do devetog razreda učenici su, zajedno sa svojim učiteljicama, razrednicima i nastavnicima, izložili razne rukotvorine, prava mala umjetnička djela, poslastice, palačinke, kolače, torte, kokice i još mnogo toga.

Izložbu su posjetili roditelji, komšije i prijatelji škole, koji su kupovinom nekog od eksponata izložbe, slatkiša, nakita, raznih figura dali doprinos humanitarnoj akciji. Posebno je bilo lijepo vidjeti roditelje sa djecom kako donose stvari i rukotvorine koje su zajedno pravili i sa zadovoljstvom učestvuju u humanitarnoj akciji njihovom kupovinom.

"Na bazaru smo pružili priliku i Forumu djece šehida i poginulih boraca Novo Sarajevo da izlože svoj nakit ručne izrade. Svi učesnici prodajnog bazara i humanitarne akcije pokazali su veliko srce u pomoći drugima. Veći dio novčanih sredstava, koje smo prikupili na prodajnom bazaru, usmjerili smo za pomoć stanovništvu poplavljenog mjesta Nemila, kupovinom higijenskog materijala, a drugi dio novca će ići učenicima koji su u stanju velike socijalne potrebe za realizaciju škole u prirodi. Direktor škole, Nastavničko vijeće, Vijeće roditelja, Vijeće učenika, svi uposlenici, roditelji i prijatelji OŠ 'Grbavica I' ponovo su pokazali humanost na djelu i to da odlično znamo da je ljepota života u davanju i pomaganju ljudima", istaknuto je iz ove sarajevske škole iz koje su se zahvalili svim učesnicima na darovanim stvarima, vremenu i trudu.