Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za intermitentne objekte, tj one koji nemaju stalnu potrebu za toplotom i nije toliko isplativo na kraći period (do 10 god), međutim za objekte koji tokom cijele godine konstantno trebaju toplu vodu je i vise nego isplativo.
Tuzla, energetski efikasan grad.
bravo, za svaku pohvalu
Ne mogu ja ovo shvatit. U ovoj Tuzli tačno ko da se neko zajebava. Prave se da žive u nekom urnebesno sunčanom gradu. Solarna energija je naravno beton, ali ovo je glupiranje.
Tuzla prima godišnje sunčeve energije preko 1260 kWh/m2 tako da ta tvoja priča nema nekog utemeljenja ;) A za razliku od Tuzle npr Njemačka ima max 1100 kWh/m2 godišnje a prosjek je oko 900, pa se masovno ugrađuju solarni toplinski kolektori ;) I da, ova investicija će se otplatiti za max 7,5 godina, a vijek trajanja jednog ovakvog sistema je minimalno 30 godina, tako da će 22,5 godina imati besplatnu toplotnu energiju ;) Pozz...
To pričaju svi prodavci solarnih panela i ostale pratece opreme, a ono malo bolje pogledaš i vidiš da to niko ne radi tako. Samo vi kupite od nas ovu našu opremu, to će vam se sigurno vratit. A znamo vrlo dobro da pametan čovjek u solarnu energiju ulaže samo ako ima većinu sunčanih dana godišnje. Tuzla nije na mapi toga, kao ni bilo koji grad u Bosni. Ali zato u Hercegovini ima takvih gradova.
PRIKAŽI ODGOVORE (15)