Nakon oluje
39

U Bosanskom Šamcu proglašeno stanje elementarne nepogode, počelo saniranje nastale štete

A. K.
Foto: Općina Bosanski Šamac
Foto: Općina Bosanski Šamac
Općinski štab za vanredne situacije na večerašnjem sastanku je proglasio stanje elementarne nepogode na području Bosanskog Šamca, uzrokovano olujnim nevremenom.

Olujno nevrijeme je pogodilo cijelu općinu, a za sobom je ostavilo posljedice u vidu ogromne materijalne štete na privatnim objektima, kao i na objektima javnih ustanova, poljoprivrednim površinama i usjevima.

"Na sastanku su dogovoreni daljnji koraci s ciljem hitnog izlaska na teren, prikupljanja podataka, utvrđivanja i otklanjanja šteta nastalih usljed večerašnjeg nevremena. Punim kapacitetom na terenu je angažovano JP Slobodna zona, KP Vodovod i kanalizacija, Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica, Služba civilne zaštite, Policijska stanica Šamac te firma Ušće Bosne i Elektrodistribucija", naveo je načelnik Bosanskog Šamca Đorđe Miličević.

On je naveo da se prvobitno kreće s uklanjanjem srušenih stabala i čišćenjem glavnih ulica i dionica magistralnih cesta, u cilju prohodnosti i sigurnosti u njima, a potom će se poduzeti sve ostale potrebne radnje.

Prema informacijama iz Doma zdravlja Bosanski Šamac, nije zabilježen niti jedan slučaj tjelesnih povreda usljed jakog nevremena, kada su u pitanju sugrađani.