Ekipe na terenu
23

Bosanski Šamac se oporavlja od oluja, šteta na javnim objektima pola miliona KM

A. K.
Foto: Općina Bosanski Šamac
Foto: Općina Bosanski Šamac
Bosanski Šamac se oporavlja od posljedica razornih oluja koje su u nekoliko navrata pogodile ovu općinu. Nadležne ekipe su kontinuirano na terenu, a procjena nastale štete na javnim objektima je 500 hiljada KM.

Olujno nevrijeme koje je pogodilo Bosanki Šamac nanijelo je veliku štetu na objektima koji su vlasništvu općine. Riječ je o Vatrogasnom domu u Šamcu i Obudovcu, dječijem vrtiću u Šamcu, kulturnim centrima u Pisarima, Škariću, Tišini, Gornjoj Crkvini, Obudovcu, Donjoj Crvini te Novom Selu.

"Osim objekata, značajne štete nastale su i na sistemu javne rasvjete. Procijenjena vrijednost štete na navedenim objektima i javnoj rasvjeti iznosi oko 500.000KM. U toku je čišćenje i odvoz ruševina i otpada na navedenim lokacijama, a u narednim danima će biti sanirana šteta", kazao je načelnik Bosanskog Šamca Đorđe Milićević.

Kombinovane ekipe Javnog preduzeća Slobodna zona, TVSJ, kojima su se pridružili radnici općinske uprave i građani danas ulažu velike napore u čišćenje i organizaciji grada.

"Ovom akcijom obuhvaćeno je nekoliko ulica, dok se u ulicama u kojima se vrši sanacija, kontinuirano obavlja odvoz drveća i čišćenje otpada. Na području mjesne zajednice Šamac vrši se sanaciju sistema javne rasvjete", naveo je općinski načelnik.

Spremnost za pomoć općini Bosanski Šamac izrazili su Vlada Brčko distrikta te općine Teslić i Istočna Ilidža.