SERDA
0

TV prijenos Bjelašnica, Igman, Jahorina

FENA
Jahorina (Foto: Sarajevo-x.com)
Jahorina (Foto: Sarajevo-x.com)
Jedan od partnera Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA) TV KS danas je počela sa emitiranjem signala sa olimpijske planine Jahorine, nakon što je krajem prošle sedmice završeno postavljanje i instaliranje kamere na toj planini.

Time je završen SERDA-in projekt "TV prijenos Bjelašnica, Igman, Jahorina“, koji podrazumjeva prijenos „žive“ TV slike sa servisnim informacijama, kao što su temperatura, visina snijega, brzina vjetra, zračni pritisak sa određenih lokacija na ove tri planine te ostalih servisnih informacija, sve do krajnjih korisnika.

Cilj projekta je promocija i jačanje turizma, turističkih potencijala i infrastrukture na olimpijskim planinama Bjelašnica, Igman i Jahorina, kako bi se na jedinstven način na području BiH vršila promocija glavnih turističkih destinacija u Sarajevskoj makroregiji.

Pored TV KS, partneri SERDA-e u realizaciji projekta bili su BH TELECOM d.d. Sarajevo i Ministarstvo privrede KS. Signal će moći koristiti i ostali javni emiteri ukoliko izraze zainteresiranost.