BiH
0

Tuzla: Inspektori kontroliraju rad Remi sportske kladionice

FENA
Tuzla
Tuzla
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH danas vrše inspekcijski nadzor svih uplatnih mjesta priređivača igara na sreću "Remi sportske kladionice" d.o.o. Tuzla.

Kontrolom su, kako navode iz Porezne uprave, obuhvaćena 73 uplatna mjesta, a u aktivnost je uključeno 50 inspektora Porezne uprave Federacije BiH.

Naime, Federalno ministarstvo financija izdalo je 9. maja ove godine Rješenje o zabrani priređivanja igara na sreću - klađenje na sportske rezultate i druge neizvjesne događaje kojim je poništeno i stavljeno van snage prethodno Rješenje Federalnog ministarstva finansija od 13. januara ove godine po osnovI kojeg je pravni subjekt "Remi sportske kladionice" d.o.o. Tuzla imalo odobrenje za rad.

S obzirom na to da Porezna uprava raspolaže saznanjima da je ovaj porezni obaveznik, unatoč zabrani, nastavio da radi, inspektori Porezne uprave upravo vrše provjeru zakonitosti poslovanja, evidentiranje prometa u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima, zapošljavanje radnika u skladu sa Zakonom o radu i rad bez odobrenja nadležnog organa.

O rezultatima kontrole javnost će naknadno biti obaviještena, a za sve nepravilnosti koje budu utvrđene u toku inspekcijskog nadzora Porezna uprava će poduzeti mjere u okviru svojih nadležnosti.