Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znaci li to da je krivicno djelo ako izgubim ili razbijem telefon, jer se smatra dokaznim materijalom. Ako si ga u pretresu nasao, ok, ali ako ga nema, vozdra.
Cak i najneovisnijoj osobi je ovo postalo degutantno. Hapsi sve koji su pocinili krivicno djelo, a ne da ih vadis iz sesira. Naravno, ovo ih ne amnestira, neka odgovaraju, ali sto bi rekli, promijesaj malo.
Ako je ovo uvod za neka veca hapsenja, super, ali ako se trenira strogoca samo u jednom dijelu drzave, onda je prevrsilo svaku mjeru. Na jednom sudjenju nestanu dokazi na putu izmedju dvije kancelarije i nikom nista, dodo se javno na skupstini hvali da slusa opoziciju i opet bez reakcije, a sad drzite ljude, a da ih niste ni saslusali.
Vasvija Vidovic je bila dovoljno pametna i hrabra da se1998 god. suprostavi i Karli del Ponte, italijanki sa svajcarskim pasosem, Karla je kao Glavni tuzilac u Hagu, je dobila zadatak i imala namjeru i da otuzi rah. Aliju Izetbegovica za ratne zlocine. Ali, Vasvija joj se suprostavila argumentima i dokazima i Karla nikada nije podigla optuznicu protiv rah. Alije Izetbegovica.
Svaki student prava zna da u krivicnim predmetima glavna tema je motiv ucinioca krivicnog dijela. Kakav je imao motiv predsjednik Suda BiH da prisluskuje svoje kolege koji rade na odredjenim predmetima ili da prisluskuje kafekuharicu u Tuzilsatvu BiH. Sta zna zena koja pece kafu u Tuzilastvu o tyome sta rade pojedini tuzioci?
VRIJEME JE DA NAPOKON BOSNJAK BUDE TUZIOC, A DA SE KAJGANICA SMIJENI I UHAPSI ZA KORUPCIJU!
UHAPSILI GA, A NISU MU ODUZELI TELEFON I ONDA KO FOL PODMETNUO/DAO ADVOKATICI? KAKVA SU OVO SRANJA IZ ROG POSRANOG TUZILASTVA, TREBA IH SVE POHAPSITI, KOGA ONI LAZU!
Sve namješteno!
Dodik danas rociste, Smrk sa 170 krivicnih djela napolju a glavna pravosudna institucija obezglavljena. Treba li nabrojati jos pokazatelja da duboki kriminal i olos vladaju ovom zemljom? Treba odavde bjezati glavom bez obzira, bilo gdje !
Zasto se sda jos ne oglasava? Sta sutnja govori? Previse cutologa ili...
Haha i advokata im dino uhapsio jes jak brata mi
Ranko Debevac, Branko Petric, Vidocic, i ono malo dobro sto je bilo u sudu i drzavi treba odstraniti da bi kriminalci i mafijasi radili sta im zelja. Sve je ovo postavio americki kauboj i sve u dogovoru sa Dodik Covic i nametnuta trojka ..
Cuj kriminalci ranko i osmica su "ono malo dobro sto je bilo na sudu"! A pokvareni advokat je posebna prica. Do sada branila of hapsa samo sda-ovce i uzela 6 miliona nasih, narodnih para na odbranu krimosa! I ovi mali malecki ala mefenko/rumenko jos ima obraza se javiti sa komentarom!
Najstrožiju kaznu za sve troje! Da bi pomogao svom klijentu, advokatu nije dozvoljeno kršiti zakon, a pogotovo pomagati u sakrivanju dokaza i ometanju istrage! Treba da je bude sram!!!
Debevca uhapisli nekoliko sati prije nego je Vidovic stigla. U tom vremenu sve pretresli i oduzeli Debevcu i onda kao ona mu uzela telefon. Koja je ovo podvala, jer Vidovic ih nije fermala dva posto i trebalo je i nju odstranit, sve po planu
Kazu da je ovaj medenko licno bio na sudu i sve vidio i sve snimio! To je malo vjerovatno. Logicnije je da je dobio od sebke, preko cakijasa , sta ce pisati. Mali moj otuzni i jadni medenko. Bas te zalim. Citav zivot bez svojeg ja bez svog misljenja! Citav zivot pusi drugome i pise gluposti koji ni ti ne muslis. Bas te zalim, jadam si i bijedam!
To je taj plan da se sto duze odugovlaci.. Uhapse te , izmisle ti aferu i nedaju ti da se branis, cak ti hapse i advokate.. Zemlja diktature u kojoj americki ambasador kauboj radi sta hoce