BiH
9

Tužilaštvo KS o slučaju Amil Gec: Sudska nagodba se ne bi mogla ni razmatrati da je bilo protivljenja porodice

Piše: A. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo reagovalo je na izjave članova porodice ubijenog Amila Geca kako ne prihvataju visinu zatvorske kazne za Tomislava Spahovića te kako su ogorčeni ovakvog sudskom nagodbom.

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić objasnila je u izjavi za Klix.ba da se sporazum ne može ni dostaviti Sudu na razmatranje ukoliko se prethodno ne konsultuje porodica, odnosno ukoliko se porodica s njegovim detaljima ne složi.

"Tek nakon obavljenog razgovora dva tužioca sa sestrom, ocem i dajdžom ubijenog Amila Geca, predočavanjem detalja sporazuma i visine sankcije, čemu se nisu protivili, sporazum o sudskoj nagodbi je zaključen i dostavljen Sudu koji ga razmatra i donosi konačnu odluku", kazala je Bavčić dodavši da su stoga u Tužilaštvu iznenađeni reakcijom Gecove sestre Amele Metković.

Naime, u obraćanju našem portalu Metković je kazala da je nagodba od 7,5 godina zatvora za Tomislava Spahovića zapravo svojevrsna nagrada i ohrabrenje za ubicu.

"Uvjeravamo i sud i javnost da ovu nagodbu nećemo prihvatiti ni za što na svijetu i da ćemo ustrajati u borbi za pravdu", kazala je Metković.