Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neko nije ratu na vrijeme uplatio
Erdal Trhulj je Tihicu dao 300.000 KM za ministarsku poziciju, da sjedne gdje je nekada sjedio lopov Vahid Heco. S druge strane ovaj covjek je u prethodnom mandatu zasluzan za fijasko stoljeca sa Sarajevskom zaoblizanicom, gdje je novac kredita MMF-a opran na zaobilaznici preko fantomske firme iz Slovenije koja je i sama propala. Pa zamislite sada ako je on Tihomiru (Dodikov najomiljeniji Bosnjak) dao 300.000 KM koliko ce on sam zaraditi kao ministar od korupcije, nasteljenih tendera, pljacki itd. I sada da on smijenjuje upravu Bosnalijeka koju je njegova SDA instalirala???? Ovo mi lici na Edhema Bicapcica s kraja 90tih kada je najavio opseznu borbu protiv korupcije a on je zajedno sa ostalim SDA-ovcima bio glavni generator korupcije, samo su tada pojedine koji njima nisu platili reket, sasjekli u korjenu kako je tada Bakir I. najavljivao.Jos jedna blamaza u reziji SDA pred lokalne izbore koje ce da izgube hehehehee.
Ne\'am pojma o poslovanju Bosna-lijeka. Samo bih dao podršku Trhulju i Vladi da ne dozvoli da je Lopril jeftiniji u Crnoj gori, nego u mjestu proizvodnje. Takođe, ne dozvoliti da se donese takav Zakon da bi strane velike farmaceutske kompanije mogle prodavati lijekove bez odobrenja naših laboratorija. Za sada ih možda nemamo, ali ćemo ih imati.
On ce nesto da se obracunava... Joj ljudi, financijska policija je vec mjesecima u Bosnalijeku pokusavajuci pronaci dlaku u jajetu, dosli su do 2001. godine i nista nisu uspjeli pronaci, a to sto zivoti ovise o toj firmi niko ne spominje.. Bravo, samo tako, unistite sve sto valja u ovoj jadnoj drzavi pa nek svi pocrkamo, ocito nam tako i treba.
Ma šupljak strogi, ako hoće kriminal, korupciju i mito, odmah nek zatvore bolnicu Koševo i otpuste svu onu podmitljivo korumpiranu bijelu mafiju i zaposle ljude koji će raditi pošteno... Ucjenjuju ljude koji su im 40 godina namicali plaće iz doprinosa za zdravstvo... Nego prejak lobi je to, niko im ništa nemože, rade što hoće, do kad hoći i koliko im se hoće...
Ako upropaste Bosnalijek, Niksica i Trhulja treba osudi na po 20 godina. Vjerovatno nije sve cisto u Bosnalijeku, ali vjerujem da je Vlada ljuta jer su im izmakli milioni od korupcije pri pokusaju da prodaju svoj udjel.
@ new Ne rise, molim te. Da oni rade nesta za zdravstvo ne bi ukinuli besplatne ljekarske preglede za penzionere kojima su zauzvrat obecali povecanje penzije od 10 %. I jesu li ista povecali, Nisu valjda ce jos da raspravljaju o onom smanjenu plata za drzavne sluzbenike. Ops moja greska ja zaboravio da je Komsic, to odbio zato sto se kofole brine sto plata nece biti smanjena dvocifrenom broju ljudii ( ministrima) za gigantskih 5%, ali zato ce ga poslati na razmatranje u dom naroda koji eto treba da glasa da sami sebi smanje platu. Ko u ovo vjeruje nek mi ostavi telefonski broj, jer trazim teske naivcine da mi postanu ziranti.
smijete li se obraćunat sa srbima? ;)
Lažeš bagro. Policiju i huškate na štrajkove da ne bi hapsila vaše kriminalce. Mani se Trhulje seljaćke politike. Lažeš kao Alija. Nezavisna BiH kojom Srbija komanduje.
Hoce i ovu firmu da uniste , kao i sve ostale , on joj misli dobro , o moj Boze ... osisaj se bolje bi ti bilo , vidi ga ko neymar , nije ti 15 god. !!!
a koji su to sve lijekovi peterostruko skuplji, navedi bar pet oblika.... vi bi mozda i tu da forsiramo uvoz svakako smo \'\'suficitarni\'\' jako, kao drzava....
I svi bi nešto da rade kada nastupaju izbori (opštinski). S.d..a i S..d..p se boje gubitka vlasti u opštinama što bi automatski dovelo i do gubitka na državnom nivou. Nama je sada potreban lider koji će hapsiti i zatvarati ove profitere i mafiju na vlasti ma ko to bio.
što se dogodilo posljednjih 15 godina i o bilo kakvom napretku u BiH nema govora dok to ne riješimo\" Pa je,b,e,m vam komplet fa,mi,l,iju. Finansijska kriza a vi niste nijednu protumjeru preduzeli ali zato citav opstanak Bih ovisi o Bosnalijeku koji je pljackao a da vi nemate tala. Umrite vise i ti, tvoj Zlatko i onaj Komsic koji kofole daje ostavke da bi nesta promijenio iako ja ni dalje ne vidim nijednu jedinu promjenu. Odkad je ovaj SDP na vlasti samo neke svadje, mirenja sa komsijama pa opet svadje. Gori od SDA bar duplo. Nikakav napredak, nikakvi koraci za sprecavanje propasti drzave samo suplja prica i nekakve medijske predstave. Imaju li ista pozitivno da su uradili da se pohvale.
Sklonite pse sa ulica!!!
Neće punno vremena trebati,da se vidi zbog koga se vodi ova hajka, i koje će barabe da poklope ovu do sada profitabilnu kompaniju. Pa ne mogu da vjerujem da postoji neko ko može ovako komentarisati ovaj članak. Od rata se zalažemo za razotkrivanje lopovluka, i kada se krene sa tim postoje i oni koji su protiv ( pretpostavljam i zbog čega ). Neki kao ne znaju da je na listi esencijalnih lijekova najviše onih proizvedenih u Bosnalijeku, a da se isti takvi mogu kupiti po petostruko nižim cijenama. I onda su oni kao profitabilna kompanija, a Zavod za zdravstveno osiguranje sve to plaća. Dobri su nam političari kakvi smi mi
bavite se vi krivajom, vranicom i a stotine drugih firmi, to su vam glasaci gladni.