Rasvijetliti događaj
262

Nešić pozvao na hitnu reakciju nakon napada na povratnike kod Gacka: "Vinovnike privesti pravdi"

S. Š.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine reagovao je nakon uznemirujućeg događaja koji se odigrao u selu nadomak Gacka u kojem je vatrenim oružjem oštećena kuća bošnjačke porodice.
Nešic je najoštrije osudio današnji incident u Gacku, kojom prilikom je pucano na kuću Bošnjaka povratnika. Stoga je Nešić zatražio od nadležnih da u u najkraćem roku rasvijetle ovaj slučaj i vinovnike privedu pravdi.

Policijski službenici Policijske stanice Gacko su danas, po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju izvršili uviđaj na kući H.K. u mjestu Gračanica, opština Gacko, koji je prijavio da je na istoj oštećeno prozorsko staklo.

Policijski službenici su utvrdili da je u kući, u kojoj prema riječima prijavitelja niko ne živi, oštećeno jedno prozorsko staklo upotrebom vatrenog oružja.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje nastavljaju da poduzimaju sve mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, a postupajući tužilac se nije mogao izjasniti ima li u ovom događaju elementa krivičnog djela te naložio da mu se dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Podsjetit ćemo, povratnike kod Gacka prve je posjetio federalni ministar Nerin Dizdar, dok je ministar FMUP-a Ramo Isak obavio razgovor sa Sinišom Karanom zbog ovog uznemirujućeg događaja.