BiH
529

Tokić: Predstavnici Bošnjaka u potpunoj političkoj defanzivi

FENA
Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić istakao je danas u saopćenju da politički centri moći koji pokušavaju podijeliti i uništiti državu BiH intenziviraju svoju aktivnost uz istovremeni pokušaj nametanja kolektivne odgovornosti bošnjačkom narodu za terorizam u svijetu.

Smatra da su politički predstavnici Bošnjaka i patriota u institucijama države i entiteta u potpunoj političkoj defanzivi i svakodnevno se iscrpljuju u nesuvislom "izvinjavaju" za sve pojave terorizma u svijetu čiji uzroci i motivi nisu u BiH niti su u vezi s njom.

"Nekompetentnost, konformizam i korupcija su snažno prisutni na svim nivoima vlasti te uz izraženu podaničku svijest nekih bošnjačkih predstavnika predstavljaju snažnu prepreku provođenja politike koja bi vodila očuvanju nacionalnog identiteta našeg naroda te jačanju države BiH i njenom uključenju u NATO i EU", naveo je Tokić.

Također je dodao da nepostojanje strateških odrednica dugoročne bošnjačke politike opasno ugrožava opstanak BiH kao cjelovite, suverene i nezavisne države, saopćeno je iz Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda.