Trg Oslobođenja - Alija Izetbegović
0

Svečano otvoren drugi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Drugi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market večeras je i svečano otvoren na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i šef Misije USAID-a u BiH David J. Barth zajedno su upalili jelku te time ozvaničili otvorenje drugog po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

"Ovo je jedan kutak za predstojeće blagdane i Novu Godinu koji će unijeti dosta života u Sarajevu. Ja sam imao priliku vidjeti kako izgledaju ovi marketi i u drugim gradovima Evrope, te s pravom mogu reći da je naš sarajevski mareket ako ne i bolji od evropskih", istakao je Behmen.

Market će kao i prethodnih godina imati dosta sadržaja, od prodajnog dijela gdje će svi posjetioci moći kupiti neke unikatne rukotvorine, do Sarajevo Holiday Pub-a gdje će biti organizirane razne svirke. Obezbjeđen je i kutak za najmlađe gdje će se svi mališani moći družiti sa Djeda Mrazom.

Direktor Marketa Alis Brkić kazao je kako je cilj ovogodišnjeg marketa pružiti Sarajevu jednu toplu i ugodnu zimu, te prikazati naš glavni grad kao turističku destinaciju.

Šef misije USAID-a u BiH David J. Barth rekao je da je ovo jedan važan događaj koji će pomoći da Sarajevo i BiH postanu atraktivne turističke destinacije, te da je ovo idealna prilika da građani Sarajeva zajedno dočekuju predstojeće religijske praznike.