Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Djeca u nižim razredima osnovne škole slobodno i redovno kupuju energetska pića. Zašto je dozvoljeno da maloljetnici mogu kupovati energetska pića, posebno u trgovinama pored osnovnih škola? Molim pišite o tome. U višim razredima osnovne škole većina djece puši vape, a u srednjoj skoli prelaze na narkotike.
U našoj zgradi prodefiluje dnevno 100tinjak ovisnika kod lokalnog narkodilera na očigled policije. O čemu mi pričamo? Čovjek dila ima 15 godina...policija zna za njega i niko ništa.
Jednostavno se rješi stvar, kladionice pozatvarati skroz, dilere po hapsiti, nema kućni pritvor ni nanogice, ovisnike na terapiju milom ili silom, sve je vrlo jednostavno, to ne treba da ide na usvajanje zakona, svaki gradonačelnik u svom gradu da uradi po kratkom postupku, nrma mafije nema korupcije i biće sigurnost svuda, što je građanima najbitnije sada.
Treba ljude prisilno natjerati na odvikavanje, dilere trajno zatvoriti, ovisnici nisu ni svjesni da su u problemu, jer im droga promjeni percepciju i realnost.
Pa hapsite dilere to je zlo koje uništi omladinu, to staviti koa prioritet tog plana
Gdje žive, nije ni čudo. Potpuno ih razumijem. Da bi tamo živio, moraš biti na nekim drogama. Trulež prava.
Bas jednom napisah maloprije - kakva ti psiha, stanje uma mora biti da dodjes na jedan portal iz Sa i kontinuirano pišeš lose o gradu? Jos pazi, vikend, jutro. Mi smo u Sarajevu i lijepo nam je zivjet tu, a iz koje ti vukohebine pises i jedes ta silna ghovna, stvarno nikoga zivog ne zanima...
Kao dio strategije je i metadontski centar u kojem se lijeci 450 korisnika vec 20 godina u srcu naselja u kojem djeca nisu imala djetinstvo.Sve to zahvaljujuci ex ministru, samozvanom expertu za sigurnost Nerminu Pecanacu koji je razorio Kantom svojim nebuloznim odlukama koje su isle samo na stetu gradjana.Zbog njegovih uredbi gradjani danas ne mogu sresti policajca na ulici. Sva sreca pa je EX.
Legalizuj sve
Od horsa goreg jada nema, ali zato za speed nema lijeka (tu je najgori)
2021 se ovo stimulisalo.
Ja sam mogao razumiti poslije rata ljudi se navlacili jer nisu ni znali sta je droga. Znam non stop u skoli djelili.leyke reci droga ne niko nije znao sta je to. ali sada trebas biti imbecil da se navuces. Moju generaciju u mojoj ulici je heroin desetkovao. Pola pomrlo pola sto je prrzivilo otislo u vehabije
Da nisi iz Ilije Engela? :))
ZAKASNILI STE VI POLITICARI SA TIM DASU SE KAZNJAVALI DILERI I ZATVARANI NA VRJEME NEBI IMALI SAD TOLIKO PROBLEMA .POSLIJE NERADA VASEG ZASTO UZIMATE PARE SAD VAM DOLAZI NA NAPLATU.TAKO CE BIT I SA KRIMINALCIMA KOJE STITITE SUD TUZILASTVO POLICIJA DODZE JEDNOM NANAPLATU.
Hvala Bogu nije me iskušao sa drogom i žao mi je korisnika i omladine koja propada a dileri i političari se pomažu i bogate. Dugi niz godina kažu mito i dr je velik problem društva e sigurni budite nije kao ovo zlo to je sjeme svega.. Zakon i policija ovo zlo može uništiti jer mi u Sarajevu imamo policiju za primjer. Moram reći Sky amplikacija utihnu znaći samo u Sarajevu a svi ostali dileri u Bosni nek mirno spavaju.
Lagumdžija je Bio je načelnik za suzbijanje droga mupu. Zna da su uključeni igrači iz vrhova politike, nije smio sam. Hajde sad da vidimo Katicu hoćel ih prozvati i pohapsiti.
Roditelji, nemate pojma koliko se vasa djeca drogiraju. A kad imete pojma,tada je skroz kasno.
Da policija ne uzima tal od dilera ,ne bi ih ni pola bilo.Čast rijetkim izuzecima da se ne uvrijede posteni policajci.Pa svi znaju po naseljima,mahalima ko sta radi a oni sitnu boraniju ganjaju.Doduse vole i tuzioci pa i sudije uzeti na kahvu sto nas narod kaze.
Ovi što cigare puše su najgori narkomani.. Sve živo usmrdiše.