U 17 sati
0

Barbarez danas objavljuje spisak Zmajeva za duele s Engleskom i Italijom, bit će mnogo novih imena

E. B.
Sergej Barbarez (Foto: I. L./Klix.ba)
Sergej Barbarez (Foto: I. L./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez će danas objaviti spisak Zmajeva za prijateljske duele s Engleskom i Italijom.

Barbarez će imena reprezentativaca objaviti na konferenciji za medije u 17 sati u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Sigurno je da će se na spisku naći mnogo imena koja do sada nisu bila toliko često ili čak nikako na spisku jer je sigurno da se na njemu neće naći Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić koji su se oprostili od reprezentacije, te Edin Džeko koji je u dogovoru sa selektorom odlučio preskočiti duele protiv Engleske i Italije dok razmišlja o svojoj budućnosti u reprezentaciji.

Trenutno su povrijeđeni Amir Hadžiahmetović, Amar Dedić, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Dal Varešanović, Nemanja Bilbija, Rade Krunić, Said Hamulić, Renato Gojković i Smail Prevljak, te većina, ako ne i sva njihova imena se neće naći na spisku koji Barbarez bude pročitao danas u 17 sati.

U javnosti se kao novajlije među Zmajevima neslužbeno spominju Stjepan Radeljić, Nikola Katić i Emir Karić, a ostaje nam da sačekamo i vidimo kome će Barbarez uputiti pozive.

Podsjećamo, nedavno je Barbarez na klupi BiH naslijedio Savu Miloševića, a sa NS BiH je potpisao četverogodišnji ugovor.

Duel s Engleskom je na rasporedu 3. juna u Newcastleu, dok će Zmajevi Italiji gostovati 9. juna u Empoliju.