Triple-double Slovenca
15

Čudesni Dončić vodio Dallas do velike pobjede protiv Oklahome, Boston se plasirao u finale Istoka

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dallas Mavericksi su u petoj utakmici polufinala Zapada pobijedili Oklahomu rezultatom 104:92 i poveli sa 3:2 u seriji na četiri dobijene utakmice.

Do trijumfa nad najboljom ekipom Zapada u regularnoj sezoni ih je vodio Luka Dončić sa 31 poenom, 11 asistencija i deset skokova dok je Jones dodao 19, a Irving je susret završio sa 12 poena, četiri asistencije i dva skoka. Lively je postigao 11 poena uz deset skokova, a još je dvocifren bio Washington sa deset poena i isto toliko skokova te četiri asistencije.

Kod Thundera je najbolji bio Gilgeous-Alexander sa 30 poena, osam asistencija i šest skokova dok je Holmgren dodao 13 uz četiri skoka, a Dort i Williams su susret završili sa po 12 poena. Dort je dodao šest skokova i četiri asistencije, a Williams također šest skokova, ali i tri asistencije. Još je dvocifren bio Giddey sa 11 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Pored ove utakmice, odigran je i peti susret polufinala Istoka u kojem je Boston pobijedio Cleveland rezultatom 113:98 i sa ukupnih 4:1 se plasirao u konferencijsko finale.

Do pobjede ih je vodio Tatum sa 25 poena, deset skokova i devet asistencija dok je najefikasniji igrač susreta bio Clevelandov Mobley sa 33 poena, sedam skokova i četiri asistencije.