Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sunovrat pameti i morala.
Anarhija je direktna posledica četvrt vjekovne "minder politike"... Dogovaralo se, domunđavalo, kadrovalo, osuđivalo i presuđivalo mmimo sistema sistema... Na strateškim i čelnim mjestima, šupljoglavi stranački poslušnici...Nastali haos i anarhiju niko više ne može zaustaviti...
@dobarloszao isto razmisljamo Sta se ovdje vise desava. Ovo je sramota. Ovo sto radi Tuzilastvo samo je predstava za javnost i zbunjivanje javnosti. Mi zivimo u strahu, ali zato nas Tuzilastvo vec danima sludjuje. Ovo je preslo u prepucavanje i licne obracune između suda i tuzilastva. Halo, zbunjujete javnost, dizete sebi bespotrebnoovom kuknjavom kredibilitet, isti ste kao i sud, i gori ste od suda, ne znate raditi posao. Samo kriminalcima dajete vjetar u ledja. Gdje su optuznice, da li ovdje ima optuznica??? Sve ostalo je prazna slama.
Za sudije uvesti cjenovnik na presude... koliko presuda imas tolika ti je plata, a za tuzilastvo koliko uspjenih slucajeva imas tolika ti je plata.
Kakav antagonizam izmedju suda i tuzilastva. Sramota. prepucavaju se i time direktno podrzavaju i pospjesuju kriminal. Zasto VSTV hitno ne odrzi sjednicu i smjeni celnike ovih institucija.Pa nek se kuci prepucavaju.
Bosna Hersek Hosgeldiniz..
Samo kazniti na izborima stvarno se nema za koga glasati ali ko glasa ako mu je ovo dobro svaka čast...
UVESTI VANREDNE MJERE U SUDU I TUŽILAŠTVU KANTONA SARAJEVO kao pravni lijek !! Ili u čitavom kantonu ako treba. Za subijanje cunamija korupcije i kriminala VANREDNO STANJE JE BILO UVEDENO U VIJELOH SRBIJI. Podignuta vojska i policja na borbenu gotovost, razjebani centri političke moći i noći , te uvedena vladavina prava ! JEdini lijek je trenutno što SDA pdoobne novine , portali i mediji PRIKRIVAJU EKSPLOZIJU KRIMINALA. Fino je reko Zlatko da čim SDA pobijedi da kriminal misli da je to bilo njegovom zaslugom i traži SVOJ DIO KOLAČA !! NE bih imao drugog obrazloženja.
NE MOGU VJEROVATI PJAN UBIO ČOVJEKA i pušten na slobodu da se brani ko novopostavljeni direkor Kamernog, Emir Hafizkurčević. Hajd da je zgazio čovjeka na trotoaru u Brezi pa da je pušten na slobodu jer mu se žuri ko što je pušten portparol MUPA Irfan NEfić.
A GLEDE OVOG GRANIČNOG POLICAJCA ON BI TREBAO MANJE PIT KAD RADI :)) FAHRO MOŽEL TI SE ČESTITAT NA OVOM ANTIKORUPCIONOM CUNAMIJU !! KAko si ti zamislio da se boriš protiv kriminala ? Na naslovnoj strani svaki dan Šeih neke od brojnih tekija koje se množe ko gljive poslije kiše, dvoje hodža i akademik FiIflipović zvani u ALanu Frodu Broj 1. I to je to i BOG TE VESELIO !!
ja bi mu licno presudio!
Gdje je bilo ročište nadležne sudije Adise Zahiragić ? Jel na šiltetu gdje SDA obično donosi sve odluke JEDNOGLASNO uz srkanje kahve.
nije ni čudo kad je bukvalno nemoguće naći posao u pravnoj struci pri državnim institucijama osim preko neke jake veze. U zadnjih 10 godina vjerovatno niti jedna osoba nije primljena na rad u sudovima ili tuzilastvima na osnovu ocjena ili zasluga, dok se s druge strane za ljude sa stelom ne gleda znaju li ti ljudi ista o pravu, a u vecini slucajeva ne znaju, jer su i fakultet zavrsili na slican nacin. Ovo ne lupam bezveze