Pješke došli na posao
0

Studentima pripremljeni obroci zahvaljujući vrijednim radnicima

Sarajevo-x.com
Uprkos tome što su ulice u Sarajevu jutros bile potpuno zatrpane snijegom, a kretanje vozila nemoguće, mnogi radnici ipak su se uputili na svoja radna mjesta. Ljekari i ostalo medicinsko osoblje pješke su išli do bolnica i domova zdravlja, kao i prodavači, pekari, zaposleni u studentskim i staračkim domovima...

Zahvaljujući vrijednim radnicima koji su uspjeli pronaći put do posla Sarajlije danas imaju mogućnost opskrbiti se u prodavnicama. Također, ni studenti u Sarajevu nisu ostali gladni jer su zaposleni u kuhinji u studentskom domu Bjelave pješke došli kako bi pripremili hranu za blizu 1.000 studenata.

"Bili smo u strahu da ćemo ostati bez obroka, ali uprkos vremenskim neprilikama zaposleni u domu su došli pješke, neki čak i sa Alipašinog Polja, kako mi ne bismo ostali gladni. Kuhari su nam čak pripremili i vruće pogače", kazali su studenti za Sarajevo-x.com.

Studenti su se zahvalili uposlenima koji su mislili na njih i napustili svoje tople domove te došli samo kako bi za njih pripremili hranu.