Istraživanje "Oružano nasilje u BiH"
0
Stopa ubistava u BiH niža nego u Švicarskoj
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nakon ovog članka sam se ponovo počeo osjećati sigurnim, jadni švicarci ;) ;)
to je zato jer su theisti (vjeruju u nićevo)
Jel se to odnosi i na period 92-95...
da ih trebamo stići u toj statistici. al bas
go west postujem huligane iz Rusije sve se rijesava sakama :)
Jest viša nego u BiH, jer u BiH žive i dva kulturna naroda, ali je zato na onih 24 posto, na kojima živi narod od kojeg je stariji moj ćuko, jedno milijun puta viša nego u Švicarskoj.
\"Po njegovim riječima, BiH ima stopu samoubistva od 12,62 na 100.000 stanovnika, što je nešto manje od prosjeka stope za evropske zemlje koja iznosi 14 posto,\" Cuj 14, vise ih se ub.i.je nego sto je poginulo u II Svjetskom ratu.
Ovaj statisticki podatak je 100% tacan. Bas kao i podatak da su 99% tih ubistava u Svajcarskoj ucinili siptari i ostali balkanci...
hahaahahhahahahahahahaha hahahahahahahahahahhahaha med i mlijeko u BIH, boli mene ku.ra.c za stope i postotke. J a sjedim kuci i svakako ne izlazim jer nemam marku u djepu zato sto ne radim. Drzava mi je taj luksuz priustila. Hvala
suljo: kazu da covjek prije braka spava u prosjeku sa 8 zena. mujo : a sto se neko nayebo u moje ime!
Pa ova statistika ja na 100 000 stanovnika.. ne na milione. Procitaj ti clanak opet... ako si ga uopce procitao :)
66 ubistava u 2010, a kvota 1,4 ubistva na 100.000 stanovnika. Po ovoj racunici ispada da Bosna ima 4,7 miliona stanovnika. Kvota je u stvarnosti mnogo veca posto vjerovatno u BiH ne zivi vise od 3.5 miliona ljudi.
Ja sam cuo da imamo manje stanovnika od kine, dal\' je to tacno? Ne mogu da vjerujem da se ovo poredi. Pa swica ima duplo vise stanovnika, a to nema veze sa povrsinom u km/2. Tako se bar predpostavlja, posto kod nas nikad nije bio popis ni nemamo pojma koliko nas je.
hahahahha..koji pokusava punjenja glava nama \"glupim\" bosancima.. svicarska je jedna od zemalja sa najmanjom stopom nasilja IDIOTI.pa nisamo nepismeni.
ja evo ganjam da idem u svicu. ali nakon ovog istrazivanje mene svica nece vidjet :-) ps. sve je to nama i doslo sa zapada:-)
normalno je da imamo manji postotak ubistava jer imamo puno manje stanovnika, u Americi sam jedan grad ima više stanovnika nego BiH. Koje istraživanje da ne povjeruješ mogao sam ga i ja napisat, zašto niste napisali koji su to razlozi za ovakav procenta...........