Redakcija Sarajevo-x.com
0

Sretan 1. maj - Praznik rada

Sarajevo-x.com
Jezero Bistarac
Jezero Bistarac
Redakcija portala Sarajevo-x.com svim svojim čitaocima želi sretan 1. maj, Međunarodni dan rada, koji se obilježava u čast radnika iz Chicaga koji su se izborili za osmosatno radno vrijeme.

Svima onima koji danas ne rade želimo da se odmore i provedu vrijeme u dobrom društvu. Svima koji su i danas na svojim radnim mjestima želimo da im dan prođe u ugodnoj atmosferi.

U mnogim gradovima naše zemlje i ovog 1. maja najavljeni su tradicionalni uranci koji počinju u šest sati ujutro, a koje bi trebalo pratiti lijepo vrijeme, ali prvi maj ove godine ipak će obilježiti protesti nezadovoljnih radnika.

Nakon sjednice Glavnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH, koja će u Sarajevu početi u 10 sati, uslijedit će polaganje cvijeća na spomenike Miće Sokolovića i i Đure Đakovića, a od 11 do 12 počinju protestna okupljanja u Sarajevu, Bihaću, Zenici, Tuzli, Mostaru i Odžaku.

U glavnom gradu BiH u podne će početi još jedan protest i to onaj u organizaciji udruženja građana "Dosta!". Demonstranti će se okupiti na trotoaru ispred RTV doma i krenuti prema Energoinvestu na Stupu.

Najavljeni protesti organizovani su pod sloganom "Nama nije do slavlja, hoćemo svoja prava".