BiH
177

Roštilj i zabava: Goraždani Prvi maj proslavili na izletištu Sadba uz Drinu

E. A.
Prvomajske praznike brojni Goraždani iskoristili su za odmor i uživanje u prirodi, a jedno od najposjećenijih mjesta je izletište na Sadbi, na samoj obali Drine. Prije nekoliko godina ovo su izletište potpuno uredili članovi goraždanskog udruženja "Val".

"Danas je lijepo vidjeti veliku posjećenost na izletištu Sadba tako da nam je srce puno jer naš rad i trud dobija smisao. Nije to kao nekad proslava međunarodnog praznika rada uz šator, prvomajski uranak, ali već odavno taj praznik nije ono što je bio. Proteklih dana je padala kiša, a danas nas je vrijeme poslužilo tako da je zaista veliki broj naših sugrađana izašao u prirodu pored naše ljepotice rijeke Drine", kaže nam Adnan Tataragić, predsjednik udruženja.

Dodaje kako dan protiče u igri i zabavi, posebno najmlađim posjetiocima, a tu je i neizostavni roštilj za starije.

Članovi goraždanskog udruženja za ekologiju i rekreaciju "Val“ već godinama ličnim primjerom pokazuju kako izgleda zdrav odnos prema životnoj sredini, a jedno od najposjećenijih izletišta u ovom dijelu BIH počeli su uređivati vlastiti sredstvima da bi ih u tome vremenom podržalii gradska uprava i kanton.

Članovi “Vala” su od goraždanskog izletišta Sadba napravili prelijepo mjesto za boravak u prirodi, sa šadrvanima I sportskim terenima, a planirani su i drugi sadržaji. Ovo se izletište inače nalazi na svega nekoliko kilometara od Goražda i jedan je od najljepših njegovih dijelova.