GRAS
0

Srednjoškolci treba da zamijene iskaznice

FENA
Foto:Sarajevo-x.com
Foto:Sarajevo-x.com
Učenici srednjih škola treba na početku nove školske godine da zamijene postojeće iskaznice novima, podsjećaju u ponedjeljak iz Grasa.

Rok važenja starih iskaznica je do kraja septembra do kada mogu kupovati kupone sa starim iskaznicama.

Od ove školske godine prodaja pretplatnih karata za učenike srednjih škola vršit će se, osim na prodajnim mjestima Grasa, i u prostorijama škola.

Sve informacije vezane za prodaju kupona i zamjenu iskaznica učenici će dobiti putem obavještenja koja su postavljena na oglasnim tablama škola.

Posjedovanjem ispravne đačke karte učenik je ujedno i osiguran od eventualnih nezgoda u vozilima javnog gradskog prijevoza.

Ukoliko učenici budu vršili zamjenu iskaznica na prodajnim mjestima Grasa, a to su Ćumurija, Otoka i llidža, potrebno je da donesu fotografiju i ovjerenu potvrdu iz škole, i to plavu potvrdu ukoliko je udaljenost škole do mjesta stanovanja veća od dva kilometra te bijelu potvrdu ukoliko je udaljenost škole do mjesta stanovanja do dva kilometra.

Potvrde su učenici dužni ovjeriti u školama i kao takvu, s pečatom preko fotografije i upisanim datumom rođenja, priložiti prilikom zamjene iskaznica, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću Grasa.