Brdo kod Kranja
0

Špirić na konferenciji o evropskoj budućnosti zapadnog Balkana

FENA
Nikola Špirić
Nikola Špirić
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić učestvovat će na konferenciji "Zajednički za Evropsku uniju: Doprinos zapadnog Balkana evropskoj budućnosti“, koja će danas biti održana na Brdu kod Kranja u Sloveniji.

Kako je najavljeno iz VMBiH, predsjedavajući Špirić će učesnike samita informirati o napretku koji je ostvaren u BiH, kao i izazovima s kojima se naša zemlja suočava u procesu evropskih integracija.

Predsjedavajući VMBiH je izrazio očekivanje da će na skupu, koji je posvećen evropskoj budućnosti zapadnog Balkana, BiH dobiti podršku za liberalizaciju viznog režima, s obzirom na ispunjenost uvjeta iz Mape puta.

Špirić očekuje da će i ovom prilikom biti potvrđena perspektiva regiona za članstvo u EU, kao i snažno zalaganje zemalja zapadnog Balkana da se pridruže EU.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH će učestvovati na konferenciji na Brdu kod Kranja na poziv organizatora, predsjednika Vlade Republike Slovenije Boruta Pahora i predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.