Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Upravo sam pokušao dobiti broj na koji nas porezna uprava poziva da prijavimo utaju poreza, ali niko se tamo ne javlja !!!!! Džaba pripremio spisak. Da li je Bajram dan bez fiskalnih računa i činovnika na dežurnom broju ??? Već dugo (od uvođenja fiskalnih kasa) nerviraju me privatnici kojima te kase služe da ispune zakonsku obavezu i da ih imaju. Ne izdajući račune, direktno zavlače ruku u đep svakome od nas, učiteljima, ljekarima, službenicima i hadžijaju se preko naših leđa.
Juče sam se (kao i svi koji slave Bajram) pripremao da dočekam goste tako što sam išao u nabavku. Mesare, piljare, pekare NIGDJE, ali bukvalno NIGDJE nisam dobio račun. Danas sam, vraćajući se sa groblja popio nekoliko kafa u raznim kafanama - nije im palo na pamet da donesu fiskalni račun, nada SVI imaju fiskalne kase. Pitam se da li postoji (u praksi) i kolika je kazna za ovo? Da li je proces fiskalizacije bio potreban da se u ovim kriznim vremenima u džepove nekolicine distributera ovih kasa i njihovih korumpiranih mentora iz Vlade slegne ograman profit ili da se uvede red na tržište i smanji / nestane siva ekonomija ? Na kraju da napomenem da je utaja poreza u svim pristojnim zemljama tretirana kao akt protiv države i tako sankcionirana. Al Capone nije pao zbog silnog kriminala, krijumčarenja i ubojstava, ali je pao zbog utaje poreza !
zeljo-sarajevo 1:0
sve dok mi budemo skrivali i guzonje i komsije koji izdaju kuce nama nece biti dobro
400 000 x0,5 KM i eto love
pa kolko si ti glup covjek, pogledaj kolke plate imaju ovi sto su na vladi grebu se gdje stignu a narod nema od ceka da zivi i onda mora tako nesto da radi da bi prezivio kad mu drzava nenudi nikakve perspektive i ti bi sad jos takve ljude da prijavljujes, mora da ti je babo neki guzonja
Joj ovi Kineza sta nam rade, dosta nam je nasih problema, MRS ODAVDE!
@kad, pise ti gore koga da nazoves. Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.
KAD CE SE STATI U KRAJ ONIMA KOJI IZDAJU KUCE,I KOJI SU IZDAVALI TOLIKE GODINE POSLIJE RATA A NIKADA NIKOME NISU PLATILI NI MARKE POREZA,ZNAM ZENU KOJA JE SVOJU KUCU IZDAVALACITAVOM VRIJEME RATA ARAPIMA,PA AMERIKANCIMA,I POSLIJE RATA NASTAVILA,KUCU IZNAJMILA,A U KOMSILUKU ZIVILA KAO PODSTANAR I TO KOD KONE U SPAJZU,MOZE LI SE I OVAKVI GDJE PRIJAVITI,JAKO PUNO SU ZAKINULI DRZAVO ZNAM TAKVE KOJI NIKOME NE PRIJAVLJUJU PRIHODE TAKVE.
kinezi mrs u japan