Komentari (253)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vala mi je puna kapa ovih nasih intelektualaca samo drobe po medijima -kad su tako pametni sto ne skontaju program da isplivamo iz ovih belaja -mada je u pravu sa ovom izjavom sad je vlast bih na potezu da vidimo kako ce uzvratiti na dodikovo pisanje po drzavi
Oni koji zele rat ce upravu uraditi ovo- hapsit dodika i ljude koji su sproveli nakobicniju anketu totalno nebitnu za nase evropske okolnosti. Pa nije valjda neko u fbih stvarno vjerovao da ce bosnjavi reci srbima kada ce slavit svoj tamo neki praznik. Nema ni drzavni nivou usvojen zakon o praznicima pa opet mi bosnjaci slavimo razne praznike koje srbi i hrvati odbijaju slaviti. Da je politika bosnjaka mudra ona nebi branila srbina 9. Januar nego bi im dala i 10! Totalno nebitno pitanje, ali vidimo da mi bosnje ne znamo Naprabiti drzavu na zalost. Samo nesto na silu u kontru dva naroda i onda moli strance za pomoc!
Program je jednostavan: Dodikovoj stranci zabraniti kandidovanje ne sljedećim lokalnim izborima ! Ponovo ruši državu i porovodi program nezavisnosti do 2018, zabrana kandiodovanja i 2018. Čović podržava ! Hdz zabrana kandidovanja. SVako ko ima istovremeno plaćene funkcije od države zabrana kandidovanja ! MAjkićka ( penzioner, otpremnina i parlamentarac), Bakir Predsjednik države i stranke. Čović predsjednik države, stranke, HNV i akademije nauka , Ivanić predsjednik stranke i države !
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Neki mi neko objasni pojmove vezano za Bosnu: - srbin iz Bosne - bosnjak iz Bosne - hrvat iz Bosne Ja kao prosjecan gradjanin, prosjecnog intelektuanog pogleda, mislim i uvjeren sam, da ako si rodjen u Bosni onda mores biti jedino BOSANAC i nista drugo. A ocito kod nas vjera avtomatski odreduje naciju kojoj pripadas, jer ovo kako se kod nas klasificiraju ljudi, to ima samo u Bosni in nijednoj vise drzavi u svijetu.
Bosanac jeste geografska odrednica,sve ostalo je nesto drugo
@pougarac Dali to važi i za Hercegovinu? Tvojom logikom, netko tko je rođen u Hercegovini može biti samo Hercegovac i ništa drugo.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
"...S druge strane, temeljno je pitanje kako će nakon referenduma reagirati visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, jer se radi o ataku na Ustav i ustavni poredak BiH..." TO nije temeljno pitanje, znamo kako ce reaovati mlakonja Incko - nikako, kao i obicno. Incko nece da se osramoti jer sta god da kaze Dodiku ovaj ga nece poslusati i onda mu nista i ne smije. Dobro je pjevao Dodik, zaista mu ne moze niko nista, nazalost.
Ne vidim da se Ridjavi oglasio povodom odrzavanja referenduma.
Ne znam sta bi mogao reci, zakon je Ustavni sud RBiH ,svi ostali su samo politicari zauzeti izborima...
To što visoki zvaničnici potpuno ignoriraju održavanje referenduma, nije, kako se tvrdi, znak nezainteresiranosti, nego naprotiv, usaglašenog "okretanja glave" od ilegalnih aktivnosti te jačanje uloge državnih institucija i podrške proevropskim i naprednim faktorima u BiH.
Po čemu je ovo država?
Po svim medjunarodnim pravima od danas je na snazi Ustav RBiH ! Odluke na dalje donosi Ustavni sud RBiH koji je ujedno i jedini nadlezan u RBiH!
Ustavni sud ti dođe kao ovi radari pored ceste. Nešto blinka, slika, fol radi, a slabo ko mijenja svoje navike nakon "urađenog" :)
Narode cestitam vam povratak Ustava RBiH!! Po svim medjunarodnim pravima od danas je na snazi Ustav RBiH ! Odluke na dalje donosi Ustavni sud RBiH koji je ujedno i jedini nadlezan u RBiH!
@pidjameta.slipic Pa shodno tome, čestitam ti povratak na nacionalno ime Muslimani i na srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski jezik.
Koliko je samo ovdje ljudi koji su protiv SDA ali opet ce zakucati na izborima jel to stvarno tolika masinerija i sistem da se ne moze srusiti ili narodu gode jer imaju velike cune pa ih karaju 25 godina
uf, jeo'te, krenulo potpaljivanje talibana da ratuju....strahota, održali referendum O PRAZNIKU, i ruši se cela BiH...ajde majmuni i ovce, ložite se....
Hajmo na Referendum na državnom nivou da ukinemo entitete.
Hajmo. Raspisuje pitanja.
Slavo prolupo, pa kaže:"BiH nema unutrašnji potencijal da spriječi rušenje, to imaju samo svjetski centri moći" a sdruge strane BiH će biti srušena jer ima unutrašnji potencijal da to uradi (Mile).
Ali ti nije jasno da je s tim rekao da BiH ima puno više rušitelja od graditelja. Ja to tako tumačim.
@Stjepan III. Rušitelja BiH ima, to su svi oni koji su mogli napraviti i usvoji Ustav BiH a nisu ni za 24 godine vlasti. Bez Ustava usvojenog u Parlamentu BiH je ranjiva i nefunkcionalna a to odgovara onim političkim snagama koje je žele srušiti.
svaki narod zaslužuje vlasti koju je izabrao, pa bujrum opet sad glasaj isto ko što si do sad i krivi nekog drugog za svoje stanje
Nas niski predstavnik nece nista uradit ko sto ni do sad nije nista radio. Samo sjedi u svojoj udobnoj fotelji I prica gluposti ko I ostali nasi politicari.
Krkan je ovim privatnim referendumom potvrdio da su srbi počinili stravičan zločin i genocid i potvrdio je da su srbi genocidni narod pa prema tome sada je na potezu Međunarodna zajednica i Evropska unija da genocidne političare kazne i protjeraju a zločinačku i genocidnu tvorevinu izbrišu, jer ako to oni ne učine onda neka očekuju oluju koja će izbrisati i genocidne političare i zločinačku i genocidnu tvorevinu.
1. Zločini su utvrđeni sudskim presudama, a ne referendumima. 2. Ne postoje genocidni narodi, već postoje genocidne politke i ideologije. Tvoja ideologija "genocidnih Srba" te "oluje i brisanja" je upravo ista ona ideologija dehumanizacije, kojom se vodio Mladić kada je najavio osvetu Turcima. 3. Braniti Srbima da slave 9. januar, je isto kao braniti Amerikancima da slave Kolumbov dan ili Izraelcima da slave Dan nezavisnosti. Prepostavka svake političke jedinice je (manji ili veći) zločin.
ZA POSRBICE Prijestonice ključnih država zapadnog svijeta započele su, prema saznanjima "Dnevnog avaza", opsežnu operaciju apsolutne političke izolacije predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika, s namjerom da se izvrši dodatni pritisak, a ojačaju opozicija u RS te proevropske snage u cijeloj državi, tvrde dobro upućeni diplomati. Nakon što je odbio odustati od ilegalnog referenduma, uprkos odbijaju Srbije i hladnom prijemu u Rusiji, Dodik je, tvrdi se u diplomatskim krugovima, ušao u teški politički ofsajd. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂