BiH
0

Skupština RS-a sutra o prodaji "Boske"

FENA
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi sutra na sjednici u Banjoj Luci da razmatraju Vladinu Odluku o prodaji akcija državnog kapitala Robne kuće "Boska“ a.d. Banja Luka konzorcijumu "Delta“- "Zekstra“ iz Beograda.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS-a po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o finansiranju političkih stranaka iz budžeta RS-a, grada i općine; Prijedlog zakona o elektronskom potpisu RS-a; Prijedlog zakona o muzejskoj djelatnosti; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o advokaturi RS-a i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o željeznicama RS-a.

Predviđeno je izjašnjavanje i o više nacrta zakona, među kojima i o upotrebi i zaštiti naziva RS-a, o privrednim društvima; o volontiranju; o besplatnoj pravnoj pomoći; te Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS-a.

Na dnevnom redu je i konsolidirani izvještaj o izvršenju Budžeta RS-a za 2007. godinu, zatim Informacija o registraciji poljoprivrednih gazdinstava, za period 15.oktobra 2007. – 30.aprila 2008. godine, Informacija o reformi zdravstvenog sektora u RS-u; te Izvještaj o saradnji institucija RS-a sa Haškim sudom za prva tri mjeseca ove godine godine.