BiH
0

Skupština KS produžila mandate u 12 javnih preduzeća

FENA
Skupština KS
Skupština KS
Skupština Kantona Sarajevo (KS) podržala je danas prijedlog Vlade KS o imenovanju predsjednika i članova Skupštine kantonalnih preduzeća Televizija Kantona Sarajevo i GRAS, te podržala produženje mandata vršiocima dužnosti na dva mjeseca u preostalih 12 kantonalnih preduzeća.

Na mjesto predsjednika Skupštine u GRAS-u imenovan je Mladen Šain i članovi Rešad Jusupović, Hilmo Kovač, Enes Kazić i Mubera Begić-Žiga. Predsjednik Skupštine TVSA bit će Faruk Borić, a članovi Mehmed Selmanović, Mirza Zornić, Milan Sokolović i Murisa Zuko. Zastupnici su mnogo diskutirali o imenovanjima u TVSA, a neki su ukazivali na nepravilnosti kad je u pitanju i imenovanje novog direktora TVSA Konstantina Jovanovića i Skupštine preduzeća.

Zastupnica SDP-a BiH Segmendina Srna-Bajramović pročitala je pismo Sindikata TVSA u kojem su navedene sve stavke u vezi sa kršenjem radno-pravnih odnosa prema radnicima u toj kući. Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić kazao je da je razlog za produženje mandata vršiocima dužnosti jer nisu završene procedure koje su trebale biti završene za dva mjeseca, a vezane su za izbor stalnih članova preduzeća.

U ostalih 12 preduzeća u dva mjeseca nije provedena konkursna procedura zbog čega se mandat na još dva mjeseca produžava vršiocima dužnosti. V.d. predsjednik Skupštine Poljoprivrednog dobra Butmir bit će Fadil Haverić, dok su v.d. članovi Altijana Fejzić, Zlatan Hasibović, Alma Muratović i Nijaz Musić. V.d. predsjednik Skupštine "Veterinarske stanice" bit će Midhat Pijadžer, dok su članovi Iris Tafro, Milka Semić - Pita, Hamdija Čivić i Ćazim Motoruga. U preduzeću "Sarajevošume" za v.d. predsjednika Skupštine imenovan je Aziz Fazlić, a za članove Fikret Jakupović, Sanda Dupovac, Adnan Proha i Nusret Bajrović.

U "Vodovodu i kanalizaciji" dva mjeseca v.d. predsjednika bit će Zoran Jovetić, a v.d. članovi Edina Holjan, Almir Alihodžić, Hajrudin Hrvačić i Zijad Kadrić. U naredna dva mjeseca Skupštinu "Toplana" vodit će Tarik Badnjević, dok će v.d. članova biti Mirza Čelik, Kemo Zilić, Ljiljana Fuks i Jasmina Zejnilović. U "Tržnicama-pijacama" v.d. predsjednika bit će Hadžan Konjo, a v.d. članovi Nermina Đozo, Fahrudin Tinjak, Brankica Kopeč i Mahir Delić. Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine "Pokopa" bit će Edin Hadžiomerović, dok će članovi biti Dražen Raguž, Asim Karović, Asim Radeljaš i Hajriz Bećirević.

U preduzeću "Rad" još dva mjeseca v.d. predsjednika Skupštine obavljat će Hadis Kustura, a članovi su Esad Hrvačić, Rašid Karamustafić, Suzana Đukanović i Lejla Cerić. U "Sarajevogas-u" v.d. predsjednik Skupštine bit će Mustafa Čengić, a članovi Ramiz Dreković, Irfan Đaltur, Nijaz Delalić i Kenan Uštović. V.d. predsjednika Skupštine preduzeća Centar "Skenderija" bit će Rešad Mandžo, a v.d. članovi Emir Vuković, Sabina Durmišević, Adis Osmanović i Milan Sokolović. Dužnost v.d. predsjednika Skupštine preduzeća "Park" obavljat će Drago Đurković, dok će v.d. članovi biti Bahra Zorlak, Samir Zuko, Hamid Bahto i Sedina Kahriman.

U preduzeću "ZOI '84" Olimpijski centar Sarajevo v.d. predsjednik Skupštine bit će Milan Duka, dok će v.d. članovi u naredna dva mjeseca biti Suad Keško, Mirsudin Rašidagić, Midhat Hubijar i Bekir Šuško.