BiH
0

Silajdžić na radnom ručku sa delegacijom Konzervativne stranke Velike Britanije

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić razgovarao je danas na radnom ručku s delegacijom Konzervativne stranke Velike Britanije koju su činili William Hague, lord Ashcroft, Mark Francois i Arminka Helić, te Victoriom Harrison, zamjenicom britanskog ambasadora u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora član britanskog parlamenta i ministar vanjskih poslova u sjeni William Hague, pozdravio je zajedničku inicijativu ministra vanjskih poslova Velike Britanije i Češke Republike kojom se poziva na veću pažnju međunarodne zajednice prema Bosni i Hercegovini.

Dr. Silajdžić je naglasio da je uloga međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini još uvijek od vitalnog značaja te da je neophodno da se uloga OHR-a nastavi u punom kapacitetu sa Bonskim ovlastima sve dotle dok Bosna i Hercegovina ne dobije novi ustav koji će se zasnivati na evropskim standardima.

Na kraju razgovora dr. Silajdžić je britanskoj delegaciji zaželio uspješnu posjetu regionu, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.