Brojna uzbuđenja
52

Sainz iz Ferrarija ostvario prvu pobjedu karijere u haotičnoj utrci u Britaniji

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Španski vozač Carlos Sainz pobjednik je današnje fantastične, ali i haotične utrke koja se vozila na stazi Silverstone u Velikoj Britaniji. Ujedno je ovo vozaču Ferrarija bila prva pobjeda u karijeri.
Sainz se najbolje snašao u ludoj utrci koja je bila prekinuta već nakon prve krivine, a uoči posljednjih desetak krugova bila je usporena i izlaskom sigurnosnog vozila na stazu.

Drugo mjesto zauzeo je Sergio Perez u bolidu Red Bulla kojem je prvobitno prijetila kazna zbog preticanja Charlesa Leclerca iz Ferrarija budući da je izašao sa sva četiri točka sa staze.

Britanac Lewis Hamilton je bio treći, a Lecler se na kraju morao zadovoljiti četvrtim mjestom.

Branitelj titule i vodeći u svjetskom poretku Max Verstappen iz Red Bulla bio je sedmi.

Inače, utrka je bila privremeno prekinuta jer je već na prvom zavoju došlo do sudara više bolida. Prema snimci se čini da je vozač Mercedesa George Russell bio taj koji je skrivio nesreću nesmotrenim prestrojavanjem uoči ulaska u zavoj te je svojim zadnjim točkom naletio na AlphaTauri za čijim je upravljačem sjedio Francuz Pierre Gasly.

Russellov Mercedes se zavrtio na stazi i udario u Alfa Romeo kojim je upravljao Kinez Zhou Guanyu. Upravo je kineski vozač izvukao najdeblji kraj jer se njegov bolid prevrnuo i tako klizao kroz šljunčanu podlogu van staze, naletio na gumenu ogradu i preletio preko nje. Srećom, prošao je bez ozbiljnijih povreda.

Verstappen je na vrhu generalnog plasmana i ima 181 bod, a prati ga Perez sa 147, dok je Leclerc treći sa 138.

Prvenstvo Formule 1 nastavlja se već naredne nedjelje utrkom za Veliku nagradu Austrije.