Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja kao Bosanac, odmah bi stavio Martina Raguza na mjesto predsjedavajuceg VM. Najkompetentniji Hrvat.
Kao osoba koja glasa za SDP podržavam prijedlog. Martin Raguz, potpisujem. Jedni je on išao sa kampanjom \"Moja zemlja BiH\"!
Ovaj Ljubic nije od koristi sarajevskim Hrvatima, a niti onima u Posavini. Bila bi velika steta kada bi oni bili na celu federacije, ma bolji je Zvonko. KRADeZE 1990 JE prevario svoje koalicijske partnere i presao u HDZ. Sada opet ne znaju sta bi kada se desio preokret?
Dragan Covic moze i dalje da lize dupe Ciki Dodiku, tako to biva kada saradjujes s genocidasima... Ljubicu prikljuci se i neseri. Covic je odpad kojeg ni neretva vise oprati nece
Molim da oba HDZ ne pričaju o ugroženosti i neka se uhvate posla i počnu narod zapošljavati i neka narod ima kruha.Podrška platformi i hvala bogu da imamo političare koji žele bolje narodu.Pitam gospodu Čovića i Ljubića koliko je Hrvata Sarajeva zaposleno u institucijama i vlasti u Sarjevu? Koliko je među njima mladeži rodom Sarajlije.
Hrvat jesam sarajevski i nisam za HDZ i onda po njima ne spadamu Hrvate.Mladež nema posla u Sarajevu a dovode se hadrovi i tajnice iz Hercegovine dok Hrvati ne mogu nači posao u institucijama vlasti ako nisu iz Čapljine ili Kiseljaka.
Božo se prevario kad je zalupio vrata partnerima! Sada će i 90 -ka tražiti usluge, a neće ih sigurno dobiti, jer nisu pomagali svojima kad je trebalo...
kojem vi ku..rcicu svirate....SVI ZAJEDNO...POKRADOSE VAS DJECO ..DOKLE VI SVIRATE..
ma nece se devedesetka odvojiti od \"matice\" danas sam vidio onog relotu,vegara,lozancica i ljubica u kaficu na rondou kako fino sjede i pricaju.. :/
Pozivamo sve one koi cijene borbu Čovića za Hrvatske interese i nacionalnu sigurnost BiH Hrvata da dođu zajedno dočekati i proslaviti novu godinu u lijepim zimskim pejzažima Austrijskog grada Salzburga.Doček će biti uprilčen ispred poznatoga Hotela u koeme boravi njegov kolega po Džepu i računima Ivo sanader a također i on se borio za intere Hrvatske i svih Hrvata po svijetu.
Zeleni zub O kakvoj ti Muslimanskoj ugrozi pricas Mozda o jacanju radikalnog islamizma u Hrvata u BiH Samo koliko ja znam Hrvati ne prakticiraju islam i isto tako nijedan lider potekao iz Hrvatskog naroda nije pisao deklaraciju o cisto islamskoj drzavi To vas je pokojni Alija ugrozio U cemu je problem Mozda u tom sto je Hrvatski korpus napoko postigao kriticnu masu da se bori i izbori za svoja prava I da Molim te objasni Sto ti znaci SIKTER
\"@Hrvoje\" \"Ti u svom odgovoru ništa nisi demantirao od ovoga što gore piše.OK evo nastavka...\" Nisam kolega. Što ću demantirat kad si sve točno napisao :) Daytonski sporazum je izmijenjen više puta, i svaki put na štetu Hrvata. Originalni Daytonski sporazum i nije bio toliko loš, ali su Petrich i Ashdown, kao promotori britanske politike sve učinili da razbiju hrvatsko-bošnjačko savezništvo i amnestiraju srpsku politiku. Zbog tog motiva, Ashdown i Petrich mijenjaju Daytonski sporazum dajući više vlasti u Federaciji Bošnjacima, i time narušavaju ravnotežu. Bošnjaci naivno i pohlepno prihvataju ove \"darove\" jer im visoki predstavnici daju naslutiti da će im stvoriti unitarnu državu po željama. To je ipak bio samo mamac. Britanska politika zapravo je cijelo vrijeme rata podržavala Srbe. Kao rezultat kratkovidne bošnjačke politike, imamo ovo stanje danas. Slažem se da je ustav takav kakav ti kažeš, ali onda tim gore po ustav. Mora se mijenjati.
@biznismen, vrlo jednostavno. Vlajki je slažem se u principu jednako kako i Komšić, ali razlog zašto nam Komšić više smeta je što u Federaciji živi 95% od ukupnog broja Hrvata BiH, a u RS 5%. Zbog toga nam Komšić smeta otprilike 20 puta više nego Vlajki. Da je (kao što nije) bošnjačka politika prema Hrvatima u ovih 15 godina Federacije bila konstruktivna, danas bismo se zajedno borili za Posavinu i istočnu Bosnu. Obzirom se to nije dogodilo, danas imamo dva problema: položaj Hrvata u Federaciji i položaj Hrvata u RS. Kvalitetno su to slični problemi, ali kvantitativno su različiti. Složit ćeš se da nije pametno odjednom se sukobljavati sa dvojicom protivnika. Znači, zbog toga što nismo u mogućnosti boriti se na dvije strane odjednom, odlučili smo se za prioritet, a to je svakako loš položaj Hrvata u Federaciji.
A jeso.t te se raspisao ovaj Zeleni zub. Darwin kloc vidis li ti to. On im vodi glavnu rijec, bice da je najmudriji. Hihihihihihi.
A jeste ikad čuli za entitetsko glasovanje ?! Neće RS podržati VM bez HDZ-a i džaba sve kombinacije. 2 HDZ-a ZAJEDNO jer oni predstavljaju Hrvate, ne što daju certifikat o hrvatstvu već zato što su dobili najviše glasova, tj. skoro sve hrvatske glasove u BiH.
Izgubit ce se jos par godina zbog muslimanskih nastojanja unitarizacije. Sve hladne glave u BIH i svijetu su svjesne cinjenice i ne pokusavaju vise rusiti RS. Federacija isto mora proc transformaciju,politicku i teritorijalnu na nacionalnim osnovu.Nece nas EU primiti u svoje okrilje pod multi-kulti uredjenjem.oni hoce drzavu BIH --- SA JASNO RIJESENIM NACIONALNIM PITANJIMA ZA SVE TRI STRANE. SVICARSKA TU SLUZI KAO PRIMJER. Sve ostalo je gubljenje vremena.
Izgubit ce se jos par godina zbog muslimanskih nastojanja unitarizacije. Sve hladne glave u BIH i svijetu su svjesne cinjenice i ne pokusavaju vise rusiti RS. Federacija isto mora proc transformaciju,politicku i teritorijalnu na nacionalnim osnovu.Nece nas EU primiti u svoje okrilje pod multi-kulti uredjenjem.oni hoce drzavu BIH --- SA JASNO RIJESENIM NACIONALNIM PITANJIMA ZA SVE TRI STRANE. SVICARSKA TU SLUZI KAO PRIMJER. Sve ostalo je gubljenje vremena.