BiH
0

Sastanak roditelja u Konjević Polju i pomoćnika ministra bez dogovora

FENA
Vršilac dužnosti ministra prosvjete i kulture RS-a za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Zdravko Marjanović danas je posjetio Područno odjeljenje OŠ Petar Kočić u Konjević Polju gdje je razgovarao sa članovima Vijeća roditelja.

Član ovog vijeća Vehid Dedić kazao je da na sastanku nije bilo konkretnog dogovora u vezi s rješavanjem problema s kojima se suočavaju roditelji i djeca bošnjačke nacionalnosti u Konjević Polju.

"Zdravko Marjanović nas poziva da pustimo djecu da idu u školu, a oni će za 14 dana riješiti naše probleme. Mi smo od njega tražili da nam pošalje do petka napismeno da će naše probleme riješiti, jer nikome više ne vjerujemo na riječ", kazao je Feni Dedić.

Roditelji bošnjačke djece najavljuju ponovo okupljanje u petak u školskom dvorištu u Konjević Polju.

"Ne znamo koje udžbenike djeci da kupimo, po kojem planu i programu, i ništa nam nisu odgovorili, a tražili smo od njih odgovor", istaknuo je Dedić.

Djeca bošnjačke nacionalnosti u Konjević Polju nisu krenuli na nastavu u novoj školskoj godini, a njihovi roditelji su se odlučili na bojkot zbog nagomilanih problema u školi. Jedan od njihovih zahtjeva je uvođenje nacionalne grupe predmeta.