Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Super odlicna vijest!! Samo koliko li ce to $$ kostati i koja vrsta studenata ce imati pristup....mislim prvenstveno novcano...ako ne ukljucujete neku vrstu pomoci u vidu stipendije....
Pa nije ovo za djecu penzionera.
Ovaj fakultet ne nudi stipendije za magistarski studij. Program kosta oko 20 hiljada i traje dvije godine. Ja sam nedavno diplomirala na ovom fakultetu i sa prosjekom iznad 9 opet nisam imala ponude za stipendije :)
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
respect
pametnije bi bilo da pomognu studentima , koji su zavrsili SSST da nadju posao... roditelji su prodali kucu, da bi sina zavrsio Vas fakultet..u nadi da ce se lakse zaposliti.. a vec pet godinama na birou ceka na bilo kakav posao..
U svakom slucaju slazem se da su cijene skolarina na privatnim univerzitetima veoma visoke kada uzmemo u obzir nas standard i stipendije (kojih skoro nema) za iste. Na ovom ili onom univerzitetu vjerujem da student moze nauciti mnogo ukoliko to zeli. Volio bih sada pisati i o tradiciji upisivanja Pravnog i Ekonomskog fakulteta ali to cu frustracije (za razliku od mnogih ovdje) zadrzati za sebe. Lijep pozdrav.
Probao sam godinu dana jedan sarajevski privatni faks (neću reći koji, ne treba reklamirati) i mogu reći da nisam imao goreg iskustva tijekom cijelog studija. Zapravo mi je zbog mahinacija na tom faksu umalo propao cijeli studij. O neprofesionalnom odnosu profesora neću ni da govorim. O ad hoc ispitnim rokovima još manje. Ne znam kako je na našim državnim univerzitetima, jer nisam u BiH završio faks, ali ovih godinu dana su za mene lično bili pakao. Kod nas privatni fakulteti služe samo za izvlačenje novca iz džepova studenata. Tatinoj djeci to možda ništa ne znači, ali svakome ko se samostalno financira za studije je to propala investicija u većini slučajeva. Ne znam, možda ima i takvih fakulteta da su ok, ali ovo što sam ja vidio je čista pljačka. Privatne školske ustanove su normalna stvar u uređenim zemljama, ali naša zemlja nije uređena. Kao i u sve drugo i u obrazovanje se uvukla korupcija i kriminal.
Vecina komentara je blago receno nebulozna. Upravo citam komentar koji govori o tome kako ce Ganic da odere za americku diplomu i kako je North Carolina Charlotte u Americi namjenjen nizoj klasi (crncima i radnickoj klasi kao nizoj klasi? interesantno!) itd. Godina na NCC Univerzitetu kosta 19 hiljada $. U usporedbi sa cijenama skolarina na ostalim americkim univerzitetima nazovimo ga prosjek jer skolarine idu i preko 40 hiljada $ po akademskoj godini sto ne govori mnogo o kvalitetu nastave. O zabrani privatnih univerziteta u BiH jer prodaju diplome a ne daju znanje ne zelim da govorim mnogo. Ja kao student na privatnom univerzitetu znam koliko sam znanja stekao (ne samo teoretski - Guglaj pojam praksa). To sto je pojedincima preslo u naviku da frustracije koje imaju zato jer su primorani uciti sve od igle do lokomotive (sto im zasigurno nece trebati na ovom a ni na onom svijetu) ispoljavaju maloumnim komentarima tipa pojedinih ispod je njihov problem.
ne seri
Da ali samo BOGATI. Za fukaru tu nema mjesta. Nekad je i za sirotinju bilo (kod TITE), a sada nema više ni za srednju klasu koja izumire na ovim prostorima.
Treba zabraniti sve privatne fakultete, jer oni ne daju znanje, nego prodaju diplome
Šta ćeš bolan zabraniti pa to je nakon politike najbolji biznis u BIH
Hoces Bolonju i Americku diplomu. Dobit ces k... "Americku diplomu". Klasika Bosanska, hoces BMW i ligu prvaka iz baste uz kaficu. Hoces Americku diplomu iz travnockog "universiteta islicnih njemu....Sad hoces i zvanje doktora ili masters ali nista manje nego Americku diplomu....Ali kamces hoces "stipendiju".....Halo ba hoces mozda na mjesec da te taxi odbaci......Dodji sebi a ako zelis Americku diplomu dodji u Ameriku pa je probaj dobiti na g.... uz 'stipendiju"..... Mislis samarati pojmovima Masters, Phd, Research University, School of Science.....iz kafica i to uz Stipendiju.......Klasika sto samo Bosna radja
Koja istraživanja? Prosipate teoretske ublehe koje vidjele nisu pravo istraživanje. Charlotte je kao i vaš dosadašnji Buckingham, fakultet za nižu klasu tamo gdje jeste (čitaj crnci / radnička klasa) a vi ovdje udarate po ušima 10+ milja godišnje i cigančite na platama profesorima? I ono malo *stručnog* kadra što ste imali vas napušta - svi redom, ovo što vam je ostalo sve neki novopečeni "magistri" i "doktori"? A kurčite se zgradom? Hoće li ta zgrada učiti djecu čiji su roditelji bili dovoljno glupi da daju 40+ milja za školovanje koje će od njih samo napraviti zatupljene snobove?
Tuzno AA...takve kao tebe treba nagraditi, ali ne kontam dali ce iko u zemlji u kojoj zivis da prepozna tvoj talenat...ili hoce ali kada odes i dobijes super job negdje drugo, onda ce e biti prica nas pametni bosanac/ka, izvinjavam se "bosnjak"
Zalosno jeste.. ne zalim svakako sto sam zavrsila ovaj faks jer sam izasla sa super znanjem ali ne pada mi napamet da placam master ako vec sa ovim prosjekom mogu dobiti stipendiju na nekom od evropskih univerziteta koji traze potencijal
Izvini molim te, nisi ti upisao fakultet da bi te forsirali da ucis, fakultet ti pruza prostor da se razvijas i usvajas onoliko znanja koliko zelis, a to sto ti nemas ambicija nije krivica fakulteta niti profesora.. svakom njegovo!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tako govori profesor kome je jedino sigurno slobodno kretanje od zenice do jablanice...
pa istu stvar radi i Univerzitet "Vitez" Travnik, a svi se smiju kada se spomene privatni fakultet. Samo polako doci ce kraj i drzavnoj diktaturi nad studentima, koji nema niakakve uslove za normalno studiranje. Pogledajte sta rade privatne osnovne skole, srednje. Mjesec dana u privatnoj skoli kosta 111km u kojem je uracunat prevoz svih ucenika do skole i vracanja istih nazad, jedan obrok plus kjige. Na kraju to i nije skupo jer svakako roditelji moraju dati i vise para mjesecno od navedene cifre.
Zamisli tek da je jedna knjiga 111km....
Nek si ti zaposlio sina i ćerku na svoj faks, to je bitno!
Minuse su opalili: šošoni, papci i guzonjina djeca. Pronadjite se sami!