Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa znamo mi da imamo pravo i za prekovremeni rad za regres za posten godisnji....ali nas ebu sve po zakonu
koji radnici? koje crne plate? oni koji inace rade praznicima,ne rade vec sedmicama...
Ne bacajte ljudima prasinu u oci. Najprije kontrola velikih firmi koje nisu u sistemu PDV-a! Onda kontrola onih koji rade "na crno", tek onda kontrola zakonitosti u radu. Naravno, kod nas nikakvoj kontroli ne podlijezu braca i carevi. Uzas!
Kakve bolan naknade??? Pita li neko te ljude da li bi i oni zeljeli da odmaraju? Strasno je bitno da prodavnice Deny Prom i slicni rade praznicima....ama zabrana svima osim Hitnih medicinskih sluzbi i dovidjenja.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Samo nas vi nemojte predstavljati, i boriti se za naša prava
sjecam se da sam jedne godine u Austiji radio tri praznika,placalo se 200 posto vise i plus imali hranu i pice
Zaboravih napisati jel' se kaze place ili plate ispravno? 😄😄
A kakve budalestine , plate su smanjene na minimalac , daj Boze da i to dobijemo , a vi pisete o uvecanju plate zbog prvog maja .. Apsurd.
Stvarno mi nije ,ali dosada bilo jasno koliko idiota ima na ovom forumu i njemu slicnim. Jednako tako i naslova vijesti i obavijesti.
A da prvo otvorite ljudima radnje.
stroziije
kamatari u odijelu poslani od drzave da napune kase za korumpirane politicare
Uvećanje plata sada kada zajednica i poslodavci moraju zajedno da se bore do krvi za svako radno mesto? Komunizam nikada nije umro u 18% SDA mahale. Samo je crvenu zastavu zamenila zelena, sve ostalo je isto. Zakoni nisu mehanizmi i delovi komplikovane mašine, nego spisak lepih želja.
@BulevarArmije Ne radi se o nikakvom uvecanju plata,nego o placanju rada na drzvni praznik kao i rada nedjeljom a regulisan zakonom u svim europskim sistemima a kod nas prepisan iz soci komunist Jugoslavije.
@BulevarArmije jesi se prijavio za 100€ od vucica? Hajde sirotinjo stani u red
E jeste me nasmijali..jel ima to pravo i onaj koji je na crno?a i ovaj sto je prijavljen vratit ce dnevnicu gazdi kad digne sa banke..
Za kršenje navedene zakonske obaveze, odnosno neuvećanja plaće radnicima, predviđene su i prekršajne mjere koje iznose od 1.000 do 3.000 KM za pravne subjekte, odnosno od 2.000 do 5.000 KM za odgovorne osobe i poslodavce kao fizičke osobe.