BiH
0

Sarajevo: "Svi na snijeg" u nedjelju na na Igmanu

FENA
Tokom obilježavanja 24. godišnjice Zimskih olipmijskih igara Sarajevo '84, u nedjelju 10. februara, na Velikom polju na planini Igman kod Sarajeva bit će održana šesta tradicionalna manifestacija "Svi na snijeg".

Predviđene su utrke u nordijskom skijanju u kojima učestvuju sportisti iz Srbije, Crne Gore i BiH, kao i svi posjetitelji rekreativci.

Start utrke je u 11 sati ispred Šumarskog doma Čavle. Za rekreativce su predviđeni porcija popularnog vojničkog graha i topli napici nakon utrke.

Kako bi ova manifestacija čiji je organizator Ski klub "Širokača" bila dostupna što većem broju posjetitelja, Grad Sarajevo je obezbijedio besplatan prijevoz za sve zainteresirane s područja općina Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo.

Polazak autobusa ispred zgrada spomenutih općina je u 9.15 sati.

"Grad Sarajevo poziva sve građane, ljubitelje snježnih sportova i sve koji u srcima gaje olimpijski duh i želju da naš grad bude domaćin značajnijih međunarodnih takmičenja u zimskim sportovima, kao i Olimpijade, da dođu na Igman u nedjelju i učestvuju na ovoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciju", saopćeno je.