BiH
0

Sarajevo: Gradnja nove sportske dvorane početkom iduće godine

Nezavisne/Sarajevo-x.com
Sarajevo
Sarajevo
Tender za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izradu projektne dokumentacije za sportsku dvoranu u Novom Sarajevu, čija je gradnja planirana početkom iduće godine, biće raspisan početkom oktobra. Potvrdio je ovo za Nezavisne novine Nedžad Koldžo, načelnik općine Novo Sarajevo.

"U budžetu grada predviđeno je 20.000 KM za izradu projektne dokumentacije, koja će biti operativna za nekoliko dana, te ćemo raspisati konkurs", kazao je Koldžo. Objasnio je da je općinska komisija od ponuđenih šest lokacija odabrala prostor kod stadiona "Želje" na Grbavici, te je u toku rješavanje imovinsko-pravnih pitanja.

"Usmjerili smo oko milion KM za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup zemljišta, što je u toku. Dobili smo urbanističku saglasnost, a nakon urađenog projektnog rješenja dobit ćemo i građevinsku dozvolu i time steći uslove za početak gradnje", objasnio je Koldžo, a pišu Nezavisne novine.

Podsjetio je da je općina kandidovala ovaj projekat kantonu, a 1,2 miliona KM trebalo bi da bude odobreno u narednoj budžetskoj godini.

"Očekujemo početak gradnje dvorane početkom 2008. godine, a radovi ne bi trebalo da traju duže od pet mjeseci. Gradnjom ove dvorane obezbijedićemo prostor sportskim i kulturnim društvima, prostor kako ne bi išli u druge općine i iznajmljivali dvorane za svoje aktivnosti", kazao je Koldžo, te dodao da će dvorana biti multifunkcionalna sa salom od minimum 1.000 sjedećih mjesta.