BiH
301

Samir Turković imenovan za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS

Klix.ba
Samir Turković
Samir Turković
Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Samira Turkovića za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS (ZZO) na mandat od četiri godine.

Komisija za nominiranje/imenovanje direktora ZZO je jednoglasno donijela zaključak kojim je predložila da se mr. sci. oec. prim. dr. Samir Turković, specijalista oftalmolog, imenuje za direktora Zavoda.

U saopćenju Vlade KS se navodi kako je Turković za period od 2015. do 2019. godine predvidio poboljšanje postojeće zakonske legislative iz oblasti zdravstvene zaštite na nivou KS, racionalizaciju procesa pružanja zdravstvene zaštite na primarnom, sekundarnom i tercijarnom nivou usmjerenu na istovremeno povećanje kvaliteta zdravstvenih usluga i smanjenje troškova pružanja zdravstvenih usluga te centralizaciju procesa nabavke lijekova i medicinskih sredstava na nivou kantona, s ciljem postizanja boljih komercijalnih i finansijskih uslova i racionalizacije postupka nabavke.

Vlada je danas također dala svoju saglasnost za imenovanje predsjednika i članova skupština u sedam kantonalnih javnih komunalnih preduzeća te proslijedila Skupštini Kantona na konačno potvrđivanje. U preduzeću "Park" saglasnost je data da Besim Balić bude imenovan za predsjednika Skupštine preduzeća, a članovi Skupštine bi bili Amel Omerović i Senad Mujić.

Za iste funkcije u preduzeću "Pokop" saglasnost su dobili Sanjin Manjo, kao predsjednik Skupštine te Ljiljana Vranac i Tea Teskeredžić kao članovi Skupštine.

Predsjednik i članovi Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad" koji su dobli saglasnost Vlade su Adnan Džemidžić, Elvesta Mulahasanović i Mirsada Hodžić.

Iste funkcije u "Sarajevogasu" bi obavljali Salem Alibegović, kao predsjednik Skupštine, a njeni članovi bi bili Adelina Džanković i Sanida Pašić.

Vlada je dala saglasnost za imenovanje predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Toplane - Sarajevo“, i to: Muamer Hadžović, predsjednik Skupštine te Zajim Aljičević i Rahmija Hodžić kao njeni članovi.

Kemal Džabija, Dženana Remić i Muris Redžić su dobli saglasnost da čine Skupštinu KJKP "Tržnice - pijace" , a Hadžan Konjo, Mersiha Duraković i Mirsad Ibrović bi te funkcije obavljali u preduzeću "Vodovod i Kanalizacija".