Komentari (173)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naziv Republika Srpska treba preimenovat u Republika Srba Hrvata Bosnjaka i Ostalih ili RSHBO kako bi svi narodi bili ravnopravni!
ma ukinuti to ruglo i mirna bosna
Sta je to "bosnjak"? Neka nova izmisljotina poturica?
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
3 stranca, 2 Bosnjaka za. 1 Hrvat, 2 Srbina protiv 1 Hrvat odsutan zbog bolesti. Znaci stranci odlucili.
Predlažem Salkica za zaštitni znak KLIXA!
Pitanje za tzv eksperta Sadikovica Navedite mi bar 1 (samo jednu) drzavu u svijetu,na kugli zemaljskoj,koja ima ustavni sud dakle najvisi zakonodavni organ,a da u njemu sude sudije koje nisu drzavljani te iste drzave.i ja cu reci da ste sve upravu.Naravno da ne postoji.To je kvazi politicki sud,koji je nametnut i u njega intstalirani stranci da vazda budu ta prevaga u bosnjacku korist,kako bi se ova drzava bilo kako pa i nelegalnim sredstvima odrzala.Prema tome Sadikovicu odluke suda koji je nelegalan i nelegitiman su i same nelegalne i nelegitimne,pa se samim tim nece ni provoditi
e sad bih na dodikovom mjestu slavio 365 dana u godini
@puj-do Sta Slovenija i Hrvatska,rat ovo ono?U Sloveniji srbi ni do dana danasnjeg nisu priznati ni kao nacionalna manjina.Nema zakona.Nemaju nikakvih politickih prava iz kojih proizilaze i sva ostala ljudska prava.Dalje u Hrvatskoj,gdje je bilo najvise srba,nakon Srbije i BIH,srbi su bili konstitutivni narod.Tudjman je oktobra 1991 god donio dekret kojim se srbima ukida konstitutivnost i kojim se citav jedan narod,drugi po brojnosti prakticno izbacuje iz ustava.Sta su trebali srbi da rade?da sjede skrstenih ruku i opet stanu u red za klanje i da bude Jasenovac 2?
sljedeće je na redu mjenjanje imena r.srpska,kako onda nazvati taj entitet,koje ime,entitet srba ,bošnjaka i hrvata,entitet gt.genocidna tvorevina ,ili kako?
Ne treba mjenati nazive , ukinuti genocidnu tvorevinu kao i federaciju ,a dole Covicu reci da neam nista od hreceg-bosne , i tako da Abd dobijes Cjelovitu Bosnu i Heregovinu i sa unutrasnjim regijama npr (Sarajevska,Mostarska,Banjalucka,Tuzlanska i sl ) :))) A Ko se ljuuti , uvalimo mu kruti ! (:
mislim da nema šanse da jedan bihać bužim krupa cazin bude dio banjalučke regije,da po neki papir moraš ići u banjaluku
Salkicu,rat je poceo zato sto ste srbima htjeli krojiti kapu u kakvoj ce drzavi zivjeti i koje ce praznike slaviti.Imate federaciju,pa tamo slavite sta hocete,kao sto i slavite.Mi cemo u nasem entitetu slaviti sta nam je volja.Kome se nesvidja,nek kupi prnje.Puna su vam usta jednakopravnosti,a pravite Arabiju tamo gdje ste vi u vecini.Dosta je vise te suplje.Na terenu je realnost sasvim drugacija.
Kaze Bosic maloprije na BNTV,kad je pitao Kakira,zasto je zalio ustavnom sudu bih,ovaj mu odgovorio da je to uradio u "pogodnom politickom trenutku",prije nekoliko mjeseci,a da su sada prilike drugacije i da sada to nebi uradio,valjda misleci da ce opozicija izdati RS,zato sto je usla u vlast na drzavnom nivou.Problem bosnjacke politike je u tome sto nikako da shvate da su svi srpski politicari apsolutno jedinstveni po pitanju opstanka RS,ma kolike bile njihove medjusobne razlike,Stalno traze nekog "izdajnika"u srpskim redovima,nebi li lakse izdejstvovali ukidanje RS ili bar svodjenje njenih nadleznosti na nivo obicne regije,jer su itekako svjesni da RS mogu ukinuti samo srbi,svojim potpisom,a nikako neko drugi,izato stalno dizu tenzije,zale se strancima,i traze "podobne"srbe,pa kad dobiju odbijanje iz RS,onda kazu Srbi krivi,srbi koce itd,a ustvari BIH koce bosnjaci i zele da se ona raspadne stalnim atakovanjem na RS i njene nadleznosti
ovom frajeru kada vidim facu nemam napretka dva dana... nesto poput zorice iz velikog brata... 😊
tako je Salkiću, Bošnjaci i Hrvati su konstitutivni u tom entitetu bez obzira kako pogrdan naziv on imao
Alija, bolje da je dao pola Srajeva srbima u Dejtonu, samo da se PC ne zove kako se zove. Najveći poraz tadašnje BH politike.
Sarajevo nikada nije bilo srpsko. Niti će biti ikada. Bilo je okupirano tokom rata.
glupane, 200 000 Srba je zivelo u Sarajevu pre rata, naravno da je pola i to bolji deo bio Srpski, a do 71 godine su Srbi bili i vecina
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Miiiran balijo,miiiiran.K nozi!!!Prije ces se ti seliti iz RS,nego sto ce mo mi sprovesti tzv.odluke tzv.degenericnog suda PIH
Jao rugobe sunce ti zarko. Hahahahah, haha ovaj je zasluzan kao sto sam ja za spustanje na mjesec.
Pa evo da nece! Pa Salkiceva SDA vec 5 godina blokira provedbu odluke Ustavnog suda BiH kojom je naloženo Parlamentu BiH da izmijeni i dopuni neustavne odredbe Izbornog zakona BiH vezano za Grad Mostar. Zijo Hadziomerovic otvoreno govorio i govori da nikada SDA nece provesti tu presudu. Zato jos nemamo izbora u Mostaru. I sto se to dogodilo - NISTA! Nema izbora u Mostaru, SDA se smije, posrali se na Ustavni sud, a sada bi da se odluke suda provode. Evo samo sto nisu! Pored toga Salikiceva SDA blokira vec 5 godina provedbu odluke Ustavnog suda FBiH o neustavnosti ministarstva obrazovanja, nauke i sporta i ministarstva kulture. Sud je odlucio da se ta dva ministarstva moraju ugasiti. Sad odjednom SDA nasla Dodiku pametovati oko datuma??? Ne mogu ti se izbori odrzati u Mostaru, a federalna vlada ti neustavna, a tebi do datuma u RS-u?!?! SDA politicari su zadnji koji bi smjeli spomenuti provedbu odluka bilo kojeg ustavnog suda.
hahaha
Jes' grdan, ne bih ga sanjala bez dvije utoke! hahaaha