Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cinjanica je da Bosne i Hercegovine ima i da je tu.. Kako god na papiru, gruntovno ili iz dva entiteta ali je tu sigurno hajd\' popij , uzdravlje :))
@srbin i obilic Sikter bagro u sumu :))
Ej ljudi svako ko hoce da zna procenat stanovnistva u BiH neka pogleda Austrougarski popis stanovnistva BiH iz 1911 on je najrealniji jer oni nisu naginjali ni na jednu stranu. Jednostavno jer nisu imali interesa,oni su to gledali kao aj da izvrsimo popis ove balkanske stoke da znamo na cemu smo..
lažni valteri miševi, popravite partizansko groblje na vracama jadovi, vratite partizanima partizanske ulice, bijedo ublehaška
alo bre, ocel mi ga ko havreknut, ako ko oce cekam ga na palama, to je ono seoce kraj sarajeva gdje se uzgajaju dobra krmad, a dokaz za to su radovan i mladic, jes da smo ih gore kasno poceli uzgajati, al eto opet je bilo rezultata p.s. po mogucnosti kakav debeli turcin sa pogolemim brkovima, uh sto ga oni znaju havrekad, nekad i po petsto godina
Jest da wikipedia ni bas naj bolji izvor, ali sta oni pisu: http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslav_Partisans#Ethnicity Pise: U BiH su Srbi cinili 60 partizana a u HR su blizu svi do 1944 bili Srbi. Znaci, u BiH gdje su u ono vrijeme bili 40% Srbi, cinili su veliki broj anti-fasista. Muslimani i Hrvati su pretezno bili FASISTI, da ponovim Bosnjaci su bili (i ostali) FASISTI.
Kakvo licemjerje. Na akademiji nije otpjevana nijedna antifašistička pjesma. U programu je učestvovao hor sultan Mehmed Fatih koji je 1463 okupirao Bosnu, ubio njezinog posljednjeg kralja i oduzeo joj državnost koja je vraćena baš na dan koji danas slavimo. Sramota!
@srbin \"I ako smo saradjivali sa Njemcima, Hrvatima, Austougarima...nasa stvar u nasoj zemlji. Ako ti smeta vrati se u CG!\" Haha, genijalno, vasa stvar sto ste saradjivali sa fasitima?!? Pa odlicno, mi smo klali Bos.nja.ke 91-95. Ali, tu smo radili u nasoj drzavi, nasa stvar! Haha, sreca pa jos ima \"pamtnih\" Bosnjaka hahahahaha
.. dnevno politcika slavlja.. iako su sr/bi 100% zasluzni za ZAVNOBIH sada im to ne odgovara. imako su mus3limani bili na drugoj strani barikada tada, sada im to odgovara .. ajmo jos prepucavanja..mjesto da se gleda kako da se priblize interesi a ne da guraju narode dalje jedan od drugih
To je bilo u periodu od 3 desetljeca!!!! Btw, citaj na Grcki a ne neki prijevod! Ne pise da su stanovnii Srbi, vec pise da je to mala zemlja pod vlastima!! Srba, sto je tocno zato sto je u to vrijeme Caslav zauzeo Bosnu, sto se nije odrzalo poslije njegove smrti. I da su ti stanovnici bili Srbi, opet ne mjenja cinjenicu da je vecina danasnjih Bosanskih Srba porijeklom vani tla Bosne! A kad vec gledamo sto je cije bilo prije vise od milenija, sto mislis onda da vratimo i VELIKE djelove Srbije Bugarima i Ugarima??!!!
Ne znam o Nisu, nije to povijest moje zemlje. No znam da su i vasi domaci dok su Otomani bili njihove guzice lizali pa kad su otisli vratili se na pravoslavlje. Tak imate sad silne Demrovice, Hadzice, Alilovice, itd. Sto govorim o povijesti Bosne i Hrvatskih djelova pod Osmanlijama govorim jer je ISTINA! To sto ti ne mozes svariti da ste vi orthodoxi doslje, nije moj problem. Procitaj nesto vise no samo mitove i pjesmice koje idu uz gusle. I sto zelis reci sa Afganistanom?? Mislis meni to smeta? Who cares, nek se bori tko god koce na cijoj god strani. Po tebi narod porijeklom iz Bosne ne bi smio biti konstitutivan, ali narod porijeklom iz CG mora biti konstitutivan, jos i dobit svoj entitet, samo zato sto su se nakotili! I ako smo saradjivali sa Njemcima, Hrvatima, Austougarima...nasa stvar u nasoj zemlji. Ako ti smeta vrati se u CG!
@ srbin Pogresno, u knjizi \"De Administrando Imperio\" pisana od 948 godine do 952 godine od vizantiskog cara Konstantina pise da u Bosni kao regiji zive Srbi. Jos bolje je sto u toj knjize nigdje nista ne pise o nakakvim Bosnjacima, tako da je pitanje ko je prvi gdje bio totalno besmisleno, jer kad su Srbi i Hrvati dosli na Balkan (ok godine 600) Bosna kao regija ni Bosnjaci kao narod nisu ni postajali. Bosnjaci nastaju od poturcenih Srba i Hrvata. Samim time je glupost sto ti pises da su Turci pomogli Srbima, bolje da nisu. Procitaj knjigu, ima na google books.
Ko o cemu, kuhrwa (svrbi) o postenju! Neka smo poturice, nije tvoja stvar, i ti pogrcic i posrbica pa ti niko nista ne prigovara. A pokazali ste svijetu tijekom \'90ih ko je svjetski olos! A da se ja pitam ne bih slavili ovaj praznik, posto diskriminira. Bosna ne bi trebala biti \'\'muslimanska, srpska, i hrvatska\'\' vec bi trebala, kao sve normalne demokratije, biti ZEMLJA SVIH GRADJANA bez obzira na vjeru porijeklo i etnicitet!
@ @srbin isto kao sto vi sad idete \"dobrovoljno\" u avganistan medjede brdski!!! jesi li cuo za Cele kulu u Nisu?!! jesi li cuo za otimanje zemlje i predavanje je onima koji su primili islam jesi li cuo da gotovo cetiri vijeka crkve nisu smjele da zvone ako vec nisu spaljene.. jesi li cuo za janjicare, tj djecu od 5 - 6 godina koje su otimali od majki i vodili ih carigrad... mogao bih do sutra da nabrajam, kakav su sve zulum cinili vise vrijedi konjima pricati...bego vama gdje ucite tu istoriju da mi je samo znati ?!!
@megdan \"I nikad, ni do samog rata 1992 muslimani bošnjaci nisu bili ravnopravni sa srbima i hrvatima!\" Pa naravno da niste. Ja ne znam zasto bi vi koji ste Bosnu i Hercegovinu za vrijeme ot.om.an.ske oku.pa.cije izdali, vi koji ste i izdali vlastiti narod i vjeruju i kulturi i i i i ..., ne znam zasto bi vi trebali biti nagradjeni da budete konstitutivni narod. A borbu za njemacke fa.sis.te u ss han.dz.ar div.iz.iji i pod u.sta.sa.ma da ne spominjem. Vi, vi bi naj prije trebali biti kaznjeni za vasu bogatu histroiju koja se pamti po raznim iz.daj.ama!
Al me vole spske snase, guzim spkinje u boljem dijelu BiH za casu coca cole, ja jeftine mindze, jeftinija od bureka, al sve me vole i ja njih.Slavit cu sa njima malo hopa-cupa.
Ako je nesto bilo dobro za vas to su bile Osmanlije! Pa vi ste ih upustili u Europu i prvi sa njima saradjivali i uz njih ratovali!!! Njima ste pomogli da Bosnu zauzmu! Onda su vas nagradili i vase siromahe nastanili u Bosnu. Prije Otomana u Bosni i tadasnjim krajevima koji su Hrvatskoj-Ugarskoj pripadali, ortodoxa nije bilo (osim jako malo na istoku, i orthodoxnih Vlaha u Travuniji). Vasa crkva imala je pravo da se siri u Bosni, pomagali su je Otomani i bila je ovlastena uzimati porez nad katolicima. Isli ste u Otomasnku vojsku dobrovoljno kao placenici!! Cak je se desavalo da u sukobima Ugarske i Otomanskog Carstva orthodoxi sa jedne strane ratuju protiv orthodoxa sa druge. Gdi ti vidis genocid??! Sto se tice WWII, moj jedan did je bio Partizan, drugi je bio anti-nazi i zavrsio u logoru u Njemackoj, dok su im veliki dio rodbine tschetnici, oni kojim ti pripadas, po-klali. Nemas ti pravo meni zabranjivati da slavim Dan Drzavnosti. Nisi od nista boljeg naroda, cak od goreg!!