BiH
148

Radončić nakon izlaska iz pritvora: Nije vrijeme da govorim ko mi montira, koalicija je stabilna

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon izlaska iz pritvora, lider SBB-a i bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je ispred Suda BiH novinarima izjavio da "provokacija s njegovim hapšenjem neće destabilizirati koaliciju SBB-a i SDA.

"Koalicija je stabilna. Provokacija s mojim hapšenjem nije destabilizirala vrlo snažnu i vrlo potrebnu bošnjačku koaliciju koja je u interesu cijele BiH, a ne samo tog naroda", kazao je Radončić.

Na pitanje ko to montira Radončiću, on je kazao da će biti vremena da se o tome razgovara.

"Odlično znate da li ste skloni kriminalnim radnjama, ako vam neko montira da vršite pritisak na nevažne, vama nepoznate svjedoke ili nebitne, najbolje znate kako se to naziva", rekao je Radončić ispred Suda BiH.

Novinarima je kazao da još nije pročitao cijeli tekst odluke Suda BiH o ukidanju pritvora te da nije njegovo da komentariše.

"Time će se baviti moj advokatski tim. Ja se trebam posvetiti jačanju koalicije, izgradnji, zapošljavanju i svom poslu. Nek svako radi svoj posao", izjavio je Radončić.

Podsjećamo, bivši ministar sigurnosti i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić danas je izašao iz pritvora nakon što mu je Sud Bosne i Hercegovine odredio mjere kućnog pritvora.