BiH
9

Radnici Krivaje Mobel pješke idu prema Žepču gdje će ih dočekati premijer ZDK

Piše: S. H.
Neredovne isplate plaća, slanje radnika na čekanje i najava novih otkaza primorali su blizu 200 radnika da krenu pješke iz Zavidovića u Zenicu kako bi se sastali s predstavnicima Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Radnici se trenutno nalaze na putu prema Žepču, a kako saznaje Klix.ba, tu će ih sačekati premijer ZDK Miralem Galijašević.

"Razgovarao sam s premijerom Galijaševićem i on mi je upravo potvrdio da će dočekati radnike na autobuskoj stanici u Žepču. Ja sam to prenio radnicima, pa ćemo vidjeti da li će doći do eventualnog dogovora", izjavio je za Klix.ba Muhamed Mahovac, predsjednik Sindikata Krivaje Mobel.

Podsjećamo, pod izgovorom da nema dovoljno sirovina za rad, uprava Krivaje Mobel iz Zavidovića je otpustila blizu 170 radnika, a u opasnosti da ostanu bez posla je još oko 200 radnika. Te navode uprava Krivaje Mobel je negirala, ali je istakla da postoji mogućnost smanjenja broja radnika.

Nakon sastanka Sindikata Krivaje Mobel s Upravom firme rečeno je da će samo dio radnika dobiti septembarske plaće. Zbog toga je Sindikat odlučio da radnici krenu pješke u Zenicu kako bi u razgovoru s kantonalnim ili eventualno kasnije federalnim vlastima uspjeli riješiti svoj status.