Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bakira treba slusati da kaze:"Bice bolje, ako Bog da, Insallah"! Sve su nam fabrike unistlili najvjerovatnije zato sto su pripadale bivsoj drzavi, pa ih ne mogu gledati, kao i mnoge stvari sto su valjale iz one drzave, a bilo ih je dosta!
Kao radnik Hidrogradnje kazem da je ova odluka neshvatljiva a necu reci ni zakonita.prinudni godišnji odmor poslodavac ima pravo da pošalje radnika na pola godisnjeg odmora a polovicu radnik koristi kada hoce ali nije zakonski da se obracuna plata sa 55% prosjeka federacije.Nema čekanje niti prinudni odmor u zakonu o radu a i u pravilniku tako da poslodavac i onaj ko mu daje podrsku krse zakone o radi i sam pravilnik.A sto se tice protesta radnici hoce da protestvuju samo nema ko da ih povede...nažalost...
nije mi namjera da prisjedam na muku jer stvarno imam razumjevanje za vaše probleme (i generalno probleme BH radnika), al zar nemate neke sindikalne vođe (jal u firmi jal u branši) kojima je to upravo opis pola da vas povedu i bore se za vaša prava? Ukoliko ne rade svoj posao, onda trebate prvo vi njih počistiti, pa onda krenuti dalje. A iskreno, kad je takva situacija, mozete se i sami povesti (ima hidrogradnja iitekako dobrih stručnjaka) i doprinjeti ovim protestima sa opravdanim zahtjevima.
ma imamo mi sindikat i vodio nas je u protestima dobro i bili smo zestoki 2 mjeseca i odjednom .............................................. a vecina nas nezna sama doci vjeruj mi ili dok neko nekaze ili dok neko ne zapovjedi a ostala manjina je uvijek na protestima samo se nevidi ....
hoce li se sad pridužiti protestima ili će navijati "ta trane"? Ljudi poput ovih bi trebali biti u prvim redovima na protestima umjesto ovih što se danima već smjenjuju ispred kamera iznoseći nerealne zahtjeve. Sa druge strane, ne da mi šejtan mira da se ne upitam šta su do sad (kao i svi ostali koji su prošli pakao balkanskih privatizacija) čekali?