BiH
40

Prvi Men's Day BiH bit će obilježen bogatim programom

Klix.ba
Prvi Men's Day Bosne i Hercegovine održat će se 19. novembra u Sarajevu.

Naša zemlja je prvi put obilježila međunarodni dan muškaraca 2011. godine. Ovaj datum je 1999. proglašen međunarodnim danom muškaraca. Cilj obilježavanja ovog datuma je promocija zdravlja, prevencija raka prostate. Poboljšanje odnosa u porodici, odnosa između oca i sina, i naravno skretanje pažnje na ravnopravnost spolova.

Devetnaestog novembra u Sarajevo City Centru će se održati prvi Men's day BiH sa početkom u 13 sati, a program će trajati do 19 sati. Uz bogat program bit će prezentovani proizvodi namijenjeni muškarcima. Također, održat će se i posebna licitacija u humanitarne svrhe.

Posjeta događaju nije ograničena te mogu doći svi. Supruge, djevojke mogu dovesti svoje muževe, dečke, braću, sinove i na taj način se zajedno družiti proslavljajući prvi muški dan u Bosni i Hercegovini promovišući pozitivnu porodičnu priču. Sinovi će imati priliku odigrati mini utakmicu sa svojim očevima, dok će poznati glumci, pjevači, novinari imati priliku da dobiju svoju "sliku" u malo drugačijem formatu i obliku. A prisutni će imati priliku vidjeti i prezentaciju "sirove" muške snage.

Men's Day BiH ima za cilj promocije kvaliteta vrijednosti muškarca u društvu i porodici. Obziran prema svojoj ljepšoj polovini, primjer svojim potomcima i odgovoran prema svom zdravlju.

Budite dio prvog Men's day BiH 19.11. od 13 sati u SCC-u. Zabavimo se i edukujmo kroz igru i zabavu, promovirajući kvalitetu dobrih odnosa između žene i muškarca, sina i oca. Prvi Men's day možete pratiti putem Facebooka.