Bez posljedica
0

Problemi na nebu: Avion Delta Airlinesa se morao vratiti u New York nakon što mu je otpao dio

A. L.
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Let Delta Airlinesa koji je jutros trebao ići iz New Yorka za Los Angeles vratio se na njujorški aerodrom John F. Kennedy u petak ujutro nakon što je klizač za hitne slučajeve koji se nalazio iznad jednog od krila aviona pao sa njega.

Let 520 Delta Airlinesa se vratio u luku nakon što je posada prijavila vibracije, saopćila je Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo (FAA).

Nakon polijetanja, posada je primijetila "indikaciju u pilotskoj kabini koja se odnosi na klizanje za izlaz u slučaju nužde desnog krila, kao i nerutinski zvuk iz blizine desnog krila", navodi Delta u saopštenju.

"Nakon što je avion sigurno sletio i krenuo ka kapiji, primijećeno je da se klizač za hitne slučajeve odvojio od aviona", rekao je glasnogovornik i dodao da će kompanija "u potpunosti sarađivati" tokom istrage.

U avionu je bilo 176 putnika, dva pilota i pet stjuardesa.

Nakon što se let vratio u New York, putnici su prebačeni u novi avion, a njihov let je poletio sa blizu tri sata zakašnjenja.

"Cijenimo profesionalnost našeg osoblja i strpljenje naših kupaca zbog kašnjenja u njihovim putovanjima", navodi se u saopćenju.