Žestoka bitka SDA i SDP je počela
22

FOTO / Prve varnice na sjednici, Imamović provocirao Imamovića

Piše: D. Brkić
Jasmin Imamović (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba) (Foto: D. Z./Klix.ba)
Jasmin Imamović (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba) (Foto: D. Z./Klix.ba)
Socijaldemokratska partija BiH i Stranka demokratske akcije vodit će žestoku bitku u Općinskom vijeću Tuzla pokazala je konstituirajuća sjednica vijeća na kojoj je došlo do "sukoba mišljenja" načelnika Jasmina Imamovića i vijećnika SDA Sabahudina Imamovića.
Jasmin Imamović (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Jasmin Imamović (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
"Molim da se prilikom prozivanja, zbog stenograma, navodi o kojem je Imamoviću riječ", zatražio je Jasmin Imamović.

Sabahudin Imamović je rekao kako nakon međustranačkog sastanka nije dobio odgovor na pitanje kako se Jasmin Imamović izjašnjava.

"U nekim ranijim izjavama Jasmin Imamović se izjašnjavao kao ostali. Predsjedavajući je Hrvat, zamjenica predsjedavajućeg je Srpkinja, načelnik Imamović je među ostalima, pa ko će onda štititi bošnjačke interese u Općinskom vijeću Tuzla. Tražim da se Jasim Imamović očituje i da Vijeće poštuje ustavne propise", kazao je Sabahudin Imamović.

Sabahudin Imamović (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Sabahudin Imamović (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Ovakvu njegovu diskusiju Jasmin Imamović je okarakterisao kao provokaciju, a za govornicom je rekao kako se 1991. godine izjasnio kao musliman.

"U svakoj prijavi CIK-a možete vidjeti da sam se izjašnjavao kao Bošnjak", rekao je Jasmin Imamović.

Diskusija je zaključena tako što je Sabahudin Imamović s mjesta na kojem je sjedio dobacio kako od Jasmina Imamovića više voli Nadu Mladinu, pa čak i Jozu Nišandžića.